Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia NHL

NHL: Chárov Boston zdolal Tampu Bay

Hráči Brad Marchand z Boston Bruins a brankár Tampa Bay sledujú prichádzajúcu strelu počas prvej tretiny. Foto: TASR/AP

Slovenský obranca Chára patril časom 23:52 minúty medzi najvyťaženejších korčuliarov v zápase.

New York 30. novembra (TASR) - Hokejisti Bostonu vedení kapitánom Zdenom Chárom získali v noci na štvrtok v zámorskej NHL cenný skalp, keď na domácom ľade zdolali lídra celej súťaže Tampu Bay 3:2.

Výraznou mierou sa na výhre Bruins podieľal Chárov partner z obrany Charlie McAvoy. Devätnásťročný mladík ozdobil kvalitný výkon gólom a asistenciou a vyhlásili ho za prvú hviezdu zápasu. Vyznamenal sa aj brankár "medveďov" Tuukka Rask. Fín prehral predošlé štyri zápasy, teraz však predviedol niekoľko výborných zákrokov, ktorými podržal mužstvo v kritických chvíľach. "V šatni sme sa bavili o tom, že potrebujeme od brankára veľké zákroky a aby mužstvo pred ním hralo spoľahlivo. To sa nám dnes podarilo splniť. Tuukka nám veľmi pomohol," pochválil Raska tréner Bruins Bruce Cassidy. Po šesťzápasovej absencii zapríčinenej zranením sa do zostavy Bostonu vrátil elitný krídelník Brad Marchand a prispel k triumfu dvomi asistenciami. V drese Tampy skórovali český obranca Andrej Šustr a kanonier Steven Stamkos, ktorý ukončil päťzápasový gólový pôst. Chára patril časom 23:52 minúty medzi najvyťaženejších korčuliarov v zápase, slovenský obranca vyslal na súperovu bránku štyri strely a pripísal si plusku. V zostave Bruins chýbal pre zranenie kolena jeho krajan Peter Cehlárik. Pred Petrom Budajom dostal v bránke Lightning prednosť Rus Andrej Vasilevskij, ktorý mal 33 úspešných zásahov.

Winnipeg prehral na ľade Colorada 2:3 po predĺžení, do zostavy Jets sa opäť nezmestil slovenský útočník Marko Daňo. Víťazný gól Avalanche strelil v úvode predĺženia najproduktívnejší hráč tímu Nathan MacKinnon, ktorý si pripísal v zápase aj jednu asistenciu. Center Anaheimu Antoine Vermette ukončil 11-zápasové strelecké suchoty a dvomi gólmi zariadil víťazstvo Ducks 3:2 na ľade vedúceho tímu Západnej konferencie St. Louis. "Káčeri" vďaka tomu zastavili štvorzápasovú sériu prehier. Blues zapli až za stavu 0:3, o oba góly domáceho mužstva sa postaral v tretej tretine Kyle Brodziak. Do zostavy "bluesmanov" sa vrátil Patrik Berglund, švédsky útočník po zranení ramena odohral premiérový zápas v sezóne.

Montreal sa mohol v súboji s Ottawou (2:1) opäť spoľahnúť na svojho brankára Careyho Pricea, ktorý po návrate po zranení priviedol Canadiens už k tretiemu triumfu v rade. V troch zápasoch inkasoval dokopy iba dva góly z 102 striel. Proti "senátorom" predviedol 27 úspešných zákrokov. Price tak parádnym spôsobom vynahrádza svoje slabé výkony z úvodu sezóny. "Je náš najlepší hráč. Vyžaruje z neho pokoj a vie spraviť veľké zákroky, keď to od neho potrebujeme," povedal pre nhl.com Andrew Shaw, ktorý prihral Phillipovi Danaultovi na víťazný gól Montrealu. Tím z kanadskej metropoly utrpel siedmu prehru v rade a momentálne ťahá najdlhšiu sériu prehier od februára 2012.

NHL - sumáre:

BOSTON BRUINS - TAMPA BAY LIGHTNING 3:2 (2:0, 1:1, 0:1)
Góly:
8. McAvoy (Pastrňák, Marchand), 18. Nash (Heinen, Marchand), 26. Krug (Spooner, McAvoy) – 31. Šustr (Coburn, Kunitz), 43. Stamkos (Kučerov, Sergačov). Brankári: Rask - Vasilevskij, strely na bránku: 36:21, 17.565 divákov.

MONTREAL CANADIENS - OTTAWA SENATORS 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
Góly:
23. Drouin (tr. strieľanie), 26. Danault (Shaw, Pacioretty) – 5. Stone. Brankári: Price - Condon, strely na bránku: 31:28, 21.302 divákov.

ST. LOUIS BLUES - ANAHEIM DUCKS 2:3 (0:1, 0:2, 2:0)
Góly:
57. Brodziak (Jaškin, Edmundson), 60. Brodziak (Sobotka, Parayko) – 5. Vermette (Roy, Beauchemin), 21. Roy (Silfverberg, Fowler), 24. Vermette (Wagner, Bieksa). Brankári: Allen - Gibson, strely na bránku: 39:30, 16.760 divákov.

COLORADO AVALANCHE - WINNIPEG JETS 3:2 pp (1:1, 0:0, 1:1 - 1:0)
Góly:
14. Kerfoot (Compher, MacKinnon), 52. Zadorov (Comeau, Bourque), 61. MacKinnon (Kerfoot, Barrie) – 9. Morrissey (Scheifele, Tanev), 45. Little (Ehlers, Byfuglien). Brankári: Varlamov - Hellebuyck, strely na bránku: 26:33, 13.017 divákov.

Slovák v akcii:

Zdeno Chára (Boston) 23:52 0 0 0 +1 4 0
____________________________________
/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/