Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

VIDEO: Crosby takmer usekol Methotovi kus prstu, rozhodcovia mlčali

Sidney Crosby. Foto: TASR/AP

V závere prvej tretiny zápasu s Ottawou sa Crosby v blízkosti striedačky ohnal hokejkou po Methotovi a sekol ho do prstu.

Ottawa 24. marca (TASR) - Kapitán Pittsburghu Sidney Crosby opäť strhol na seba pozornosť, tentoraz ale nie svojím hokejovým umením. Elitný kanadský center zaujal v zámorskej NHL dvoma škaredými zákrokmi hokejkou. Po "sekere", ktorú v noci na piatok predviedol na ľade Ottawy, prišiel domáci obranca Marc Methot takmer o prst.

V závere prvej tretiny sa Crosby v blízkosti striedačky ohnal hokejkou po Methotovi a sekol ho do prstu. Zadák "senátorov" hneď prestal hrať, skríkol a tvár sa mu skrivila od bolesti. Bližší záber kamery odhalil krvavé zranenie, pri ktorom článok prstu visel iba na kúsku kože. Rozhodcovia na Crosbyho zákrok nezareagovali, útočník Penguins nedostal ani dvojminútový trest. Methot putoval do šatne, následne k lekárom a po prvom vyšetrení je jasné, že ho čaká dlhšia pauza. "Prst má úplne zničený. Bude ho dávať dokopy niekoľko týždňov," povedal tréner Ottawy Guy Boucher na margo zranenia svojho zverenca.



Crosby sa bránil, že chcel iba zastaviť súpera. "Snažil som sa ho pribzrdiť," vysvetľoval. "Mieril som svojou hokejkou na tú jeho a zrejme som zasiahol jeho prst, súdiac podľa jeho reakcie a reakcií ostatných hráčov Ottawy," citoval najlepšieho strelca súťaže portál CBC. Senators napokon zdolali "tučniakov" 2:1 po samostatných nájazdoch.

Nie je to pritom prvý podobný Crosbyho skrat. Zákrok na Methota prišiel iba dva dni po tom, čo líder Pittsburghu v zápase s Buffalom zasiahol Ryana O'Reillyho zozadu hokejkou do oblasti slabín. Aj v tomto prípade vyviazol Crosby bez trestu. Slovenskí fanúšikovia majú taktiež v pamäti, ako "Sid the Kid" v decembri 2008 v dueli s Atlantou odzadu niekoľkokrát udrel päsťou Borisa Valábika, hoci ten kľačal na ľade a v danom momente sa bil s iným s hráčom Pittsburghu Krisom Letangom.