Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia NHL

NHL: Florida po dvoch sezónach prepustila trénera Boughnera

Na snímke hráči Floridy Panthers. Foto: TASR/AP

Floride ušlo play off o 12 bodov. V uplynulej sezóne pod vedením Boughnera klubu chýbal len bod.

Florida 7. apríla (TASR) - Klub zámorskej hokejovej NHL Florida Panthers po poslednom zápase základnej časti proti New Jersey Devils (3:4 pp) prepustil hlavného trénera Boba Boughnera. Štyridsaťosemročný Kanaďan v klube strávil dve sezóny, pôvodný kontrakt mu mal vypršať až o rok.

"Panteri" pod vedením Boughnera zvíťazili v 80-tich zo 164 zápasov. Spolu s hlavným trénerom klub prepustil aj asistenta Paula McFarlanea. "Urobili sme ťažké rozhodnutie. Ani v tejto sezóne sme však nesplnili naše očakávania a je dôležité prijať zodpovednosť," uviedol generálny manažér Dale Tallon.

Floride ušlo play off o 12 bodov. V uplynulej sezóne pod vedením Boughnera klubu chýbal len bod. "V tíme je veľa potenciálu, no zlyhali sme, keďže sa nám nepodarilo postúpiť do play off. Barkova a ostatných chlapcov však čaká svetlá budúcnosť," povedal po zápase proti Devils Boughner. Fínsky center prežil životnú sezónu, keď sa mu s počtom bodov 96 podarilo prekonať klubový rekord.

"Panterom" sa do play off podarilo postúpiť len dvakrát z uplynulých 18-tich prípadov. Naposledy zasiahli do bojov o Stanleyho pohár v sezóne 2015/2016, keď prehrali v prvom kole proti New Yorku Islanders 2:4 na zápasy. Sériu vo vyraďovacej časti nevyhrali od sezóny 1995/1996. Informovala o tom agentúra AP.