Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia NHL

Gáborík skóroval, Chára a Meszároš s asistenciami, Bruins valcujú

Hráči Phoenixu Keith Yandle, Martin Hanzal a Zbyňek Michálek sa tešia z víťazstva svojho mužstva v zápase s Los Angeles. Foto: TASR/AP

Boston si poradil s Minnesotou 4:1 aj vďaka asistenciám slovenských obrancov, Zdeno Chára zaznamenal dve, Andrej Meszároš jednu.

New York 18. marca (TASR) - V štyroch zápasoch zámorskej NHL sa v noci na utorok predstavili traja slovenskí hokejisti, pričom všetci traja bodovali.

Marián Gáborík strelil ôsmy gól v sezóne a druhý v drese Los Angeles, no ani ten neodvrátil prehru Kings na domácom ľade s Phoenixom (3:4). Boston si poradil s Minnesotou 4:1 aj vďaka asistenciám slovenských obrancov, Zdeno Chára zaznamenal dve, Andrej Meszároš jednu. Bruins tak predĺžili sériu víťazstiev už na deväť zápasov.

Gáborík sa strelecky presadil v 39. minúte za stavu 2:2 počas presilovky "kráľov", keď po prihrávke Anžeho Kopitara poslal rýchlou strelou zápästím spomedzi kruhov svoj tím do vedenia. Videozáznam odhalil, že puk sa ešte obtrel o hokejku obrancu hostí Dereka Morrisa. Kings však tesný náskok neudržali, Coyotes v tretej časti gólmi Keitha Yandlea a Jeffa Halperna skóre otočili, vďaka víťazstvu preskočili v tabuľke Dallas a dostali sa na ôsmu postupovú priečku v Západnej konferencii. Hráči LA prvýkrát v sezóne prehrali duel, v ktorom viedli po druhej tretine. "Prehru beriem na seba. Chalani predo mnou odohrali dobré stretnutie, ale ja som ich nepodržal. Mrzia ma najmä góly v tretej tretine. Také nesmiem dostávať, musím si dať na to pozor," kajal sa po zápase losangeleský brankár Jonathan Quick, ktorého citovali zámorské médiá.

Bruins si vďaka triumfu 4:1 nad Wild upevnili vedúce postavenie v tabuľke Východnej konferencie. Svoj druhý kanadský bod v drese "medveďov" dosiahol Meszároš, keď v 24. minúte asistoval pri úvodnom góle veterána Jaroma Iginlu. Po presnom zásahu Louia Erikssona hostia ešte dokázali odpovedať zásluhou Jasona Pominvillea, ale to bolo z ich strany všetko. V 48. min zabezpečil Bostonu dvojgólový náskok Reilly Smith, presným zásahom do prázdnej bránky spečatil víťazstvo domácich opäť Iginla. Pri oboch góloch si pripísal asistencie Chára, celkovo má v tejto sezóne na konte 32 bodov (16+16). "Čaká nás náročný trojzápasový trip po klziskách súperov. Som rád, že naň vycestujeme víťazne naladení. Dôležité bude, aby sme dobrú formu z posledných duelov potvrdili aj vonku," žiaril spokojnosťou po zápase tréner Bostonu Claude Julien.

Tretie víťazstvo v rade a celkovo ôsme z posledných 12 duelov dosiahla Tampa Bay. Domáci viedli na Vancouverom po dvoch tretinách 3:0. "Kosatky" však zabojovali, Alexandre Burrows svojím druhým gólom v zápase znížil na 3:4, ale "Bolts" napokon tesné víťazstvo dokázali udržať. "Musíme sa vyvarovať chýb a nedôslednej hry v záverečných častiach hry. Nestalo sa nám to po prvý raz. Súper hral štvrtý zápas za šesť dní, mali sme to viac využiť a nedopustiť, aby sa z duelu napokon stala dráma," nechal sa počuť po zápase tréner Tampy Jon Cooper, ktorý opäť nenašiel miesto v zostave pre Richarda Pánika. Slovenský útočník tak sledoval stretnutie z tribúny v úlohe diváka.

Hranicu 100 bodov v základnej časti prekročili hráči St. Louis. "Bluesmani" zdolali Winnipeg 3:1 a 47. víťazstvom v sezóne potvrdili pozíciu aktuálne najlepšieho tímu súťaže. Duel poznačila hromadná bitka v závere, až osem hráčov dostalo vyššie tresty.


Výsledky NHL:

Tampa Bay - Vancouver 4:3 (1:0, 2:0, 1:3)


Góly: 18. Stamkos (Palát, Callahan), 27. Palát (Carle), 40. Filppula (Stamkos), 49. Pyatt (Brown, Hedman) - 46. Burrows (Bieksa, Edler), 52. Burrows (Jensen, H. Sedin), 56. Hansen (Burrows). Brankári: Bishop - Läck, strely na bránku: 30:28.


Boston - Minnesota 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)


Góly: 24. Iginla (Bartkowski, MESZÁROŠ), 32. Eriksson (Söderberg), 48. Smith (Bergeron, CHÁRA), 59. Iginla (CHÁRA) - 39. Pominville (Suter, Granlund). Brankári: Rask - Kuemper, strely na bránku: 28:34.


St. Louis - Winnipeg 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)


Góly: 22. Morrow (Roy, Bouwmeester), 54. Backes (Cole, Bouwmeester), 59. Backes (Pietrangelo) - 42. O'Dell (Kane, Bogosian). Brankári: Miller - Montoya, strely na bránku: 25:17.


Los Angeles - Phoenix 3:4 (1:2, 2:0, 0:2)


Góly: 18. Pearson (Stoll, Toffoli), 27. Martinez (Carter), 39. GÁBORÍK (Kopitar, Vojnov) - 7. Klinkhammer (Vrbata, Hanzal), 8. Bödker (Ekman-Larsson, Yandle), 50. Yandle, 57. Halpern (Doan, Chipchura). Brankári: Quick - Smith, strely na bránku: 39:27.


Slováci v akcii:

Zdeno Chára (Boston) 24:25 0 2 2 2 2 0
Andrej Meszároš (Boston) 16:55 0 1 1 0 1 2
Marián Gáborík (Los Angeles) 15:35 1 0 1 -1 3 0

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/