Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

NHL: Gulutzan skončil na poste trénera Calgary Flames

Glen Gulutzan. Foto: TASR/AP

Štyridsaťšesťročný Gulutzan mal v dvoch sezónach na lavičke Calgary bilanciu 82-68-14, predtým viedol dva roky Dallas Stars.

Calgary 18. apríla (TASR) - Vedenie zámorského hokejového klubu NHL Calgary Flames odvolalo trénera Glena Gulutzana. Spolu s ním skončili aj asistenti Dave Cameron a Paul Jerrard.

"V konečnom účtovaní rozhodujú výsledky, ale navyše som cítil, že tím potrebuje nový impulz a zmenu. Preto sme sa rozhodli k tomuto kroku," povedal podľa nhl.com generálny manažér klubu Brad Treliving. "Plamene" skončili na piatom mieste Pacifickej divízie a play off im ušlo o 11 bodov.

Gulutzan mal ešte na rok platný kontrakt. Trénerom Calgary sa stal 17. júna 2016, keď nahradil Biba Hartleyho. Vo svojej premiérovej sezóne dostal tím do play off, v aktuálnej sezóne sa mu to nepodarilo. Calgary malo v základnej časti štvrtú najhoršiu bilanciu na domácom ľade a 28. najhoršie využívanie presilových hier. "Glen je dobrý tréner a skvelý človek. Nedostal však z tímu to, na čo má a preto sme sa rozlúčili," dodal Treliving.

Štyridsaťšesťročný Gulutzan mal v dvoch sezónach na lavičke Calgary bilanciu 82-68-14, predtým viedol dva roky Dallas Stars.