Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

NHL: Hjalmarsson má prasknutú ihlicu, Arizone bude chýbať tri mesiace

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Tridsaťdvaročný zadák sa zranil v sobotňajšom zápase proti Coloradu Avalanche, keď zblokoval strelu Erika Johnsona.

Glendale 15. októbra (TASR) - Zámorský hokejový klub NHL Arizona Coyotes sa na dlhší čas musí zaobísť bez služieb švédskeho obrancu Niklasa Hjalmarssona. Podľa The Athletic má prasknutú ihlicu a mimo hry bude približne tri mesiace.

Tridsaťdvaročný zadák sa zranil v sobotňajšom zápase proti Coloradu Avalanche, keď zblokoval strelu Erika Johnsona. "Je to veľká strata. Na ľade aj mimo neho patrí k lídrom nášho tímu. Ako hovorí každý tréner, šancu teraz dostane ďalší hráč. Znie to ako klišé, ale tak to jednoducho je, pretože ťaháma za jeden povraz," povedal pre nhl.com tréner Coyotes Rick Tocchet.

V prvých štyroch dueloch tejto sezóny zaznamenal Hjalmarsson jeden bod, keď skóroval pri víťazstve 4:1 nad Vegas Golden Knights a ukončil 94-zápasové čakanie na presný zásah. V minulej sezóne nechýbal ani v jednom z 82 duelov a pripísal si desať asistencií. Trojnásobný víťaz Stanleyho pohára v drese Chicaga (2010, 2013, 2015) odohral v profilige 757 zápasov so ziskom 163 bodov (25+138). Arizona na jeho miesto povolala z farmy Kylea Capobianca.