Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia NHL

VIDEO: Hossa fanúšikom Blackhawks: Chicago bude navždy v mojom srdci

Na archívnej snímke z 25. marca 2017 hokejista Chicaga Blackhawks Slovák Marián Hossa. Foto: TASR/AP

Na obdobie v Chicagu, s ktorým trikrát slávil zisk Stanleyho pohára (2010, 2013 a 2015), bude mať iba tie najkrajšie spomienky.

Chicago 25. júla (TASR) - Slovenský hokejista Marián Hossa, ktorý v máji oznámil ukončenie profesionálnej hráčskej kariéry, sa oficiálne rozlúčil s fanúšikmi Chicaga. Priaznivcom Blackhawks sa vo videopozdrave na klubovom webe poďakoval za dlhoročnú podporu a spoločné chvíle pri oslavách majstrovských titulov v zámorskej NHL.

"Chcel som si ponechať nejaký čas na to, aby som vám mohol ja a moja rodina povedať jedno veľké ďakujem za podporu, ktorú som od vás dostával počas ôsmich rokov v Chicagu. Vy, fanúšikovia, ste nás privítali s otvorenou náručou a vďaka vám sme sa cítili v Chicagu ako doma. Chceme, aby ste vedeli, ako veľmi si to ceníme," povedal 39-ročný Hossa.

Slovenský krídelník odohral posledný súťažný zápas za Chicago ešte v sezóne 2016/2017. Pre kožné problémy spôsobené alergickou reakciou na výstroj sa však už v zostave Blackhawks neobjaví, hoci má zmluvu platnú ešte na tri sezóny. Hossa už nie je ani hráč Chicaga, keďže klub nedávno vymenil jeho kontrakt do Arizony, vďaka čomu nebude jeho plat zaťažovať platový rozpočet "jastrabov". Hoci sa už Hossa presťahoval do Trenčína, na dlhoročného zamestnávateľa nezanevrel. Na obdobie v Chicagu, s ktorým trikrát slávil zisk Stanleyho pohára (2010, 2013 a 2015), bude mať iba tie najkrajšie spomienky.



"Spolu sme zažili toľko nezabudnuteľných momentov. Mesto Chicago zostane navždy v našich srdciach. Takisto by som sa chcel poďakovať médiám v Chicagu za všetky úžasné spoločné roky. Aj keď už sme späť na Slovensku, Chicago bude pre nás vždy špeciálne miesto. Obe moje dcéry tam vyrastali, jedna z nich sa v tom krásnom meste dokonca narodila. Ešte raz ďakujem všetkým fanúšikom Blackhawks a teším sa na naše ďalšie spoločné stretnutie vo 'Windy City'," pozdravil vo videu priaznivcov Chicaga.

Hossa hral za Blackhawks v rokoch 2009-2017, predtým obliekal v profilige dresy Atlanty, Pittsburghu a Detroitu. V NHL odohral dokopy 1514 zápasov, v ktorých nazbieral 1283 bodov za 577 gólov a 706 asistencií. Slovensko reprezentoval na ôsmich MS a štyroch zimných olympijských hrách.