Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia NHL

NHL: Howe po ďalšom infarkte na jednotke intenzívnej strarostlivosti

Gordie Howe Foto: TASR/AP

Zdravotný stav bývalého legendárneho kanadského hokejistu Gordieho Howea je opäť vážny po ďalšom silnom infarkte, informovala agentúra Reuters.

Detroit 2. decembra (TASR) - Zdravotný stav bývalého legendárneho kanadského hokejistu Gordieho Howea je opäť vážny po ďalšom silnom infarkte, informovala agentúra Reuters. Hoci sa zdalo, že sa po sérii dvoch infarktov Howe stabilizoval, v pondelok po ďalších komplikáciách leží na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Osemdesiatšesťročný Howe, dlhoročný člen tímu Detroit Red Wings, mal mŕtvicu 26. októbra počas návštevy svojej dcéry v texaskom Lubbocku. Druhý infarkt utrpel na začiatku novembra. Jeho stav navyše komplikujú chronické bolesti chrbta, pokročilé štádium demencie a vysoký krvný tlak.

Howe patrí k najväčším postavám histórie NHL. V zámorskej profilige odohral počas 26 sezón spolu 1767 zápasov, v ktorých strelil 801 gólov a pridal 1049 asistencií. Jeho 1850 bodov dokázali prekonať iba Wayne Gretzky a Mark Messier, s 801 gólmi je po Gretzkom druhým najlepším strelcom v dejinách súťaže.

Kariéru v NHL ukončil ako 52-ročný, no ešte vo veku 69 rokov nastúpil v sezóne 1997/1998 na jedno striedanie v drese tímu IHL Detroit Vipers.