Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia NHL

NHL: Hráčmi týždňa sa stali Crawford, Bailey a Jones

Brankár Chicaga Corey Crawford, archívna snímka Foto: TASR/AP

Hráčmi týždňa zámorskej hokejovej NHL sa stali brankár Chicaga Blackhawks Corey Crawford, krídelník New Yorku Islanders Josh Bailey a brankár San Jose Sharks Martin Jones.

New York 6. novembra (TASR) - Hráčmi týždňa zámorskej hokejovej NHL sa za uplynulé obdobie stali brankár Chicaga Blackhawks Corey Crawford, krídelník New Yorku Islanders Josh Bailey a brankár San Jose Sharks Martin Jones.

Crawford zaznamenal v hodnotenom období dva shutouty za sebou, keď neinkasoval v zápasoch s Philadelphiou Flyers (3:0) a Minnesotou Wild (2:0). Neuspel až v treťom zápase v týždni, keď Chicago prehralo s Montrealom Canadiens 0:2. Tridsaťdvaročný Crawford zaznamenal v týchto troch dueloch priemer 0,68 inkasovaného gólu na zápas a mal 97,9% úspešnosť zásahov.

Pravý krídelník Islanders Bailey si v troch zápasoch pripísal až sedem asistencií a pomohol tímu k dvom víťazstvám. Tri gólové nahrávky si pripísal pri triumfe nad Vegas Golden Knights (6:4) a po dve s Washingtonom Capitals (3:4) a Coloradom Avalanche (6:4). Dvadsaťosemročný hokejista bodoval v deviatich zápasoch za sebou, posledným "ostrovanom", ktorý to dosiahol bol Thomas Vanek v sezóne 2013-14.

Jones vychytal tri víťazstvá v troch zápasoch s priemerom 1,3 inkasovaného gólu na zápas. "Žraloci" so San Jose zdolali Toronto Maple Leafs (3:2), Nashville Predators (4:1) a Anaheim Ducks (2:1). Kanadský brankár je s priemerom 1,98 inkasovaného gólu na zápas na druhom mieste NHL práve za Crawfordom.