Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia NHL

NHL: Hráčmi týždňa sa stali Giordano, Binnington a Guentzel

Hráč Flames Mark Giordano. Foto: TASR/AP

Giordano si pripísal v štyroch zápasoch osem bodov, keď dal tri góly a zaznamenal päť asistencií. V dueli proti Arizone (7:1) nastúpil na svoj 800. súboj v profilige, v ktorom mal bilanciu 2+1.

New York 14. januára (TASR) - Hráčmi týždňa zámorskej hokejovej NHL sa stali obranca Calgary Flames Mark Giordano, brankár St. Louis Blues Jordan Binnington a krídelník Pittsburghu Penguins Jake Guentzel.

Giordano si pripísal v štyroch zápasoch osem bodov, keď dal tri góly a zaznamenal päť asistencií. V dueli proti Arizone (7:1) nastúpil na svoj 800. súboj v profilige, v ktorom mal bilanciu 2+1. V sledovanom období dosiahol sedem plusových bodov.

Binnington priviedol svoj tím k trom víťazstvám s 97,4% úspešnosťou zákrokov a priemerom 0,67 inkasovaného gólu na zápas. Zastavil 74 z celkovo 76 striel, ktoré smerovali na jeho bránku. Dvadsaťpäťročný brankár debutoval v NHL presne pred týždňom, keď vychytal shutout proti Philadelphii Flyers (3:0).

Guentzel skóroval päťkrát a pridal jednu asistenciu v troch stretnutiach. V zápase proti Anaheimu Ducks (7:4) dosiahol svoj druhý hetrik v profilige. Dvadsaťštyriročný útočník má na svojom konte v prebiehajúcej sezóne 23 gólov a je najlepší strelec "tučniakov".