Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia NHL

NHL: Hráčmi týždňa sa stali Rask, Barzal a Reimer

Na archívnej snímke brankár Bostonu Tuukka Rask vyráža puk v zápase zámorskej hokejovej NHL New York Rangers - Boston Bruins v New Yorku Foto: TASR/AP

Rask nastúpil na tri zo štyroch duelov Bostonu, pričom vo všetkých troch zvíťazil s priemerom 1,30 gólu na zápas a 95,4% úspešnosťou zákrokov.

New York 25. decembra (TASR) - Hráčmi uplynulého týždňa zámorskej hokejovej NHL sa stali brankár Bostonu Bruins Tuukka Rask, center New Yorku Islanders Mathew Barzal a brankár Floridy Panthers James Reimer.

Rask nastúpil na tri zo štyroch duelov Bostonu, pričom vo všetkých troch zvíťazil s priemerom 1,30 gólu na zápas a 95,4% úspešnosťou zákrokov. Tridsaťročný Fín odohral v prebiehajúcej sezóne 23 stretnutí s priemerom 2,28 gólov na zápas a 91,8% úspešnosťou zákrokov. Na konte má aj jeden shotout.

Barzal nazbieral v troch dueloch za sledované obdobie šesť bodov a z toho dal štyri góly. Dvadsaťročný útočník navyše dosiahol prvý hetrik v profiligovej kariére, keď pri výhre nad Winnipegom 5:2 strelil aj víťazný gól. V 36 dueloch sezóny nazbieral už 35 bodov (12+23).

Reimer pustil za svoj chrbát zo 110 striel iba štyri a svoj tím priviedol k trom víťazstvám, pričom mal bilanciu 1,33 gólu na zápas a až 96,4% úspešnosť zákrokov. V súboji s Ottawou Senators (1:0) zaznamenal 18. shutout v kariére.