Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

NHL: Las Vegas zaradilo Fleuryho a Marchessaulta na listinu zranených

Na archívnej snímke brankár Marc-Andre Fleury (vľavo). Foto: TASR/AP

Fleury sa zranil v noci na sobotu, keď inkasoval úder kolenom do hlavy od útočníka Detroitu Red Wings Anthonyho Manthu

Las Vegas 16. októbra (TASR) - Nováčik zámorskej hokejovej NHL Vegas Golden Knights v pondelok zaradil brankára Marca-Andreho Fleuryho a útočníka Jonathana Marchessaulta na listinu zranených hráčov.

Fleury sa zranil v noci na sobotu, keď inkasoval úder kolenom do hlavy od útočníka Detroitu Red Wings Anthonyho Manthu. Odvtedy s tímom netrénoval. Tréner klubu Gerard Gallant nechcel jeho zranenie bližšie komentovať. "V takýchto situáciách vám jednoducho nemôžem povedať všetko," uviedol.

Fleury bude pauzovať najmenej týždeň. V noci na pondelok ho pri víťaznom zápase s Bostonom (3:1) nahradil v bránke nováčik Malcolm Subban.

Fleury a Marchessault sa tak pridali na listinu zranených hráčov k útočníkovi Erikovi Haulovi. Vegas na ich miesto povolalo z farmy útočníka Alexa Tucha, brankára Maxima Lagacea a ruského útočníka Vadima Šipačova. Ten si pri svojej premiére za Vegas proti Bruins otvoril strelecký účet v NHL.

Edler bude Vancouvru chýbať 4-6 týždňov


Klub zámorskej hokejovej NHL Vancouver Canucks oznámil, že obranca Alexander Edler bude pauzovať štyri až šesť týždňov pre natiahnutý krížny väz v kolene.

Tridsaťjedenročný bek sa zranil v noci na piatok pri prehre s Winnipegom 2:4. V troch dueloch doterajšej sezóny získal jednu asistenciu. "Stratiť takého hráča je veľká rana. Patrí k dôležitým hráčom našej defenzívy. Na druhej strane je to šanca pre niekoho ďalšieho," povedal tréner Vancouvru Travis Green. Edlera nahradil v zostave Derrick Pouliot.

Washingon umiestnil na listinu zranených hráčov obrancu Niskanena


Klub zámorskej hokejovej súťaže NHL Washington Capitals umiestnil na listinu dlhodobo zranených hráčov svojho obrancu Matta Niskanena.

Tridsaťročný Američan nedohral víkendový duel s New Jersey Devils pre bližšie nešpecifikované zranenie v hornej časti tela. Jeho dátum návratu na ľad zatiaľ nie je známy, podľa trénera Barryho Trotza to však nebude skôr ako 7. novembra proti Buffalo Sabres.

Niskanen zaznamenal v piatich zápasoch nového ročníka jednu asistenciu, priemerne odohral viac ako 23 minút. Washington povolal namiesto neho Madisona Boweyho z Hershey.