Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia NHL

NHL: Boyle je z najhoršieho vonku: Leukémia ustúpila

Brian Boyle, archívna snímka. Foto: TASRAP

Boyle sa vlani v úvode prípravného kempu sťažoval na únavu. Následne vyšetrenia odhalili nezrovnalosti v krvi v porovnaní s predchádzajúcou sezónou NHL.

New York 25. októbra (TASR) - Americký hokejový útočník Brian Boyle z tímu New Jersey Devils oznámil, že posledné testy, ktoré absolvoval kvôli leukémii, ukázali najlepšie možné výsledky. Jeho krv už neobsahuje leukemické bunky.

Boyle sa vlani v úvode prípravného kempu sťažoval na únavu. Následne vyšetrenia odhalili nezrovnalosti v krvi v porovnaní s predchádzajúcou sezónou NHL. Lekári mu napokon diagnostikovali chronickú myeloidnú leukémiu, čo je zhubné ochorenie bielych krviniek. Boyle podstúpil liečbu a vynechal prvý mesiac sezóny. I napriek vážnej chorobe dokázal v základnej časti absolvovať 69 zápasov, v ktorých nastrieľal 13 gólov a pridal 10 asistencií. Predstavil sa aj v Zápase hviezd, kde mu diváci v Tampe pripravili ovácie. Po konci ročníka si vyslúžil prestížnu Bill Masterton Memorial Trophy, ktorú každoročne udeľujú v NHL za vytrvalosť, športový prístup a oddanosť hokeju.

V pondelok 33-ročný center podstúpil ďalšie testy, ktoré potvrdili úplnu molekulárnu remisiu. Boyle už nemá žiadne príznaky choroby. "Keď som to oznámil mojej žene, bola nadšená. Boli v tom emócie. Cítim sa teraz skutočne dobre. Na druhej strane sa toho až tak veľa nemení, keďže lieky budem musieť naďalej užívať," povedal pre zámorské médiá.