Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia NHL

NHL: Marleau po 19 sezónach skončil v San Jose, dohodol sa s Torontom

Patrick Marleau (v popredí) v drese San Jose. Foto: TASR/AP

S Torontom Maple Leafs podpísal kontrakt na tri roky za 18,75 milióna amerických dolárov.

Toronto 3. júla (TASR) - Patrick Marleau po 19 sezónach skončil v drese hokejistov San Jose Sharks. Jeho novým pôsobiskom v zámorskej NHL bude Toronto Maple Leafs, s ktorým podpísal kontrakt na tri roky za 18,75 milióna amerických dolárov.

"Som hrdý na to, že môžem byť členom organizácie Maple Leafs, najmä ako rodený Kanaďan. Teším sa a už sa neviem dočkať štartu novej sezóny. Aj keď opustiť San Jose bolo pre mňa i pre moju rodinu mimoriadne ťažké rozhodnutie," povedal pre zámorské médiá Marleau, ktorý je rekordérom San Jose v bodoch (1082), góloch (508), víťazných zásahoch (98), presilovkových góloch (160), góloch v oslabení (17) i v počte odohraných zápasov (1493).

Marleau bude mať v septembri 38 rokov, v sobotu sa stal voľným hráčom bez obmedzení. V uplynulom ročníku NHL nazbieral 46 bodov (27+19). V Toronte sa opäť stretne s koučom Mikeom Babcockom, pod ktorého vedením získal s Kanadou zlato na ZOH 2010 i 2014.

Thornton predĺžil o rok za 8 miliónov


Kanadský hokejový útočník Joe Thornton predĺžil o jeden rok zmluvu s klubom zámorskej NHL San Jose Sharks. Tridsaťosemročný center by mal podľa informácie oficiálneho webu NHL v nasledujúcom ročníku zarobiť 8 miliónov USD.

"V tomto bode mojej kariéry je ročná zmluva v poriadku. Pôjdem z roka na rok a uvidím ako sa budem cítiť. Cítim, že síl mám stále dosť a dúfam, že po tejto zmluve to tak bude aj ďalej. Som s tým spokojný. Aj tím je s tým spokojný. Takže je to jednoduché," povedal Thornton a dodal: "Chcel som zostať v San Jose. Cítim sa ako žralok."

Generálny manažér Sharks Doug Wilson po dohode uviedol: "Joe si zaslúži veľký kompliment za to, že sa rozhodol zostať." Thornton v uplynulej sezóne nazbieral 50 bodov (7+43), v 4 zápasoch play off pridal dve asistencie. Po sezóne sa ukázalo, že v jej závere hral zranený.

Olympijský víťaz z Vancouveru 2010 a dvojnásobný víťaz Svetového pohára sa 6. marca stal 13. hokejistom, ktorý v NHL dosiahol na métu 1000 asistencií. V minulosti hrával aj za Boston Bruins a HC Davos.