Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia NHL

Montreal zdolal Rangers, v sérii prehráva 1:2

Hokejista Montrealu Alex Galchenyuk (vpravo) strieľa víťazný gól brankárovi New Yorku Rangers Henrikovi Lundqvistovi v predĺžení tretieho zápasu finálovej série Východnej konferencie NHL New York Rangers - Montreal Canadiens v New Yorku 22. mája 2014. Foto: TASR/AP

Pred Slovákom Petrom Budajom dostal v bránke Canadiens opäť prednosť nováčik Dustin Tokarski, ktorému sa od začiatku zápasu darilo úspešne eliminovať streleckú snahu "jazdcov".

New York 23. mája (TASR) -Hokejisti Montrealu sa vrátili do finálovej série Východnej konferencie play off zámorskej NHL. V noci na piatok triumfovali na ľade New Yorku Rangers 3:2 po predĺžení a v sérii hranej na štyri víťazné zápasy znížili na 1:2. Rozhodujúci gól kanadského tímu strelil v 62. minúte Alex Galchenyuk.

Pred Slovákom Petrom Budajom dostal v bránke Canadiens opäť prednosť nováčik Dustin Tokarski, ktorému sa od začiatku zápasu darilo úspešne eliminovať streleckú snahu "jazdcov". Úvod dôležitého stretnutia z hľadiska ďalšieho vývoja v sérii poznačilo niekoľko tvrdých súbojov vrátane Prustovho ataku na Stepana, po ktorom sa však nevylučovalo. Následne napadol Prusta zozadu Carcillo, útočníkovi Montrealu praskli nervy a v pästnej výmene si to vysvetlil s Dorsettom. Rangers sa dostali do vedenia v 16. minúte zásluhou presnej dorážky Hagelina, no v ďalšom priebehu najskôr vyrovnal na začiatku druhého dejstva Markov a 182 sekúnd pred záverečnou sirénou výrazne zvýšil nádeje hostí na dôležité víťazstvo Briere. Domácim sa napokon podarilo poslať duel do predĺženia, keď sa v čase 59:31 Kreiderov teč odrazil od Jemelina za Tokarského chrbát.

Brankár Montrealu Dustin Tokarski vyráža puk v treťom zápase finálovej série Východnej konferencie NHL New York Rangers - Montreal Canadiens v New Yorku 22. mája 2014. Montreal znížil stav série na 1:2.
Foto: TASR/AP


Šťastie sa na stranu kanadského tímu priklonilo aj v nadstavenom čase, keď sa o víťazný gól postaral odrazom od hrude v 62. minúte Alex Galchenyuk a vrátil Montreal späť do série. "Nebol som počas zápasu spokojný so svojím výkonom. Dúfal som však, že sa mi nepríjemný pocit podarí odčiniť nejakým gólom. Podarilo sa, a preto nemôžem byť šťastnejší," cituje portál nhl.com slová rozhodujúceho strelca.

Dôležitou postavou v treťom zápase sa stal 24-ročný gólman Dustin Tokarski, ktorý dokonale zastúpil v bránke zranenú jednotku Canadiens Careyho Prica. Kanaďan si pripísal 35 úspešných zákrokov a stal sa druhou hviezdou zápasu. "Fenomenálny výkon. Bez Tokarského by bol výsledok pravdepodobne úplne iný," vyzdvihol výkon svojho zverenca tréner Montrealu Michel Therrien.

Hokejisti New Yorku hľadali zlomový moment stretnutia v nepotrestanom zákroku útočníka hostí Prusta na Stepana po odohratí puku v prvej tretine. "Nevidel som ho. Nie v momente, keď som odohral puk," zdôraznil Stepan, ktorý sa po tvrdom ataku vrátil do hry až neskôr v priebehu prvého dejstva. Hoci domáci hráči volali po treste pre Prusta, rozhodcovia však nevylučovali. Z toho sa tak zrodil nepríjemný zákrok na druhej strane a následne aj pästná výmena. "Verím, že ak by bol Prust vylúčený, nič by sa nestalo. Teraz už s tým však neurobíme nič," dodal tréner Rangers Alain Vigneault.


play off NHL:

Východná konferencia - finále, 3. zápas:

NY Rangers - Montreal 2:3 pp (1:0, 0:1, 1:1 - 0:1)


Góly: 16. Hagelin (St. Louis), 60. Kreider (Girardi, Stepan) - 24. Markov (Pacioretty, Gallagher), 57. Briere (Vanek, Bourque), 62. Galchenyuk (Plekanec, Gionta). Brankári: Tokarski - Lundqvist, strely na bránku: 37:25, 18.006 divákov
/na zápasy 2:1/