Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia NHL

NHL: Niederreiter má s Minnesotou nový päťročný kontrakt na 26,2 mil.

Švajčiarsky hokejista Nino Niederreiter. Foto: TASR/AP

Niederreiter, ktorý mal štatút obmedzeného voľného hráča, si v minulom ročníku utvoril kariérne maximá v počte gólov (25) aj kanadských bodov (57), k tomu si pripísal i 17 plusových bodov.

St. Paul 31. júla (TASR) - Švajčiarsky hokejista Nino Niederreiter a klub NHL Minnesota Wild sa podpisom novej zmluvy vyhli arbitráži, ktorú mali naplánovanú na 3. augusta. Päťročný kontrakt vynesie 24-ročnému útočníkovi celkovo 26,25 milióna dolárov, v priemere tak zarobí 5,25 mil. USD za sezónu.

Niederreiter, ktorý mal štatút obmedzeného voľného hráča, si v minulom ročníku utvoril kariérne maximá v počte gólov (25) aj kanadských bodov (57), k tomu si pripísal i 17 plusových bodov. Bolo jasné, že si oproti predošlej zmluve platovo polepší, doteraz zarábal ročne v priemere 2,667 mil. dolárov.

Technicky zručného krídelníka získali "divosi" pred štyrmi rokmi z NY Islanders výmenou za Cala Clutterbucka a voľbu v 3. kole draftu. Minnesote zostáva podpísať ešte dvoch obmedzených voľných hráčov - útočníkov Mikaela Granlunda a Marcusa Foligna. Informovala o tom agentúra AP.

Sheary sa vyhol arbitráži


Hokejový útočník Connor Sheary bude v zámorskej NHL naďalej obliekať dres majstrovského Pittsburghu. Dvadsaťpäťročný krídelník sa ako obmedzený voľný hráč dohodol s predstaviteľmi Penguins na novej trojročnej zmluve, ktorá mu celkovo zabezpečí deväť miliónov amerických dolárov.

Hráč a klub sa tak vyhli arbitráži, ktorú mali naplánovanú na piatok 4. augusta. Nový kontrakt vynesie Američanovi ročne tri milióny dolárov, informovala stanica TSN.

Sheary má za sebou prelomovú sezónu v profilige, v ktorej dokázal v základnej časti nazbierať 53 bodov (23+30) v 61 zápasoch. V play off pomohol Penguins k zisku titulu siedmimi bodmi (2+5) v 22 dueloch. Sheary získal Stanleyho pohár v "tučniakmi" aj v sezóne 2015/2016.