Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia NHL

NHL: Edmonton a New Jersey začnú základnú časť v októbri v Štokholme

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Vzájomný duel klubov hviezdnych hráčov Taylora Halla a Connora McDavida je súčasťou projektu NHL's Global Series.

New York 6. marca (TASR) - Hokejové kluby zámorskej NHL New Jersey Devils a Edmonton Oilers odohrajú ich úvodný duel základnej časti nadchádzajúcej sezóny 6. októbra vo švédskom Göteborgu. Vzájomný duel klubov hviezdnych hráčov Taylora Halla a Connora McDavida je súčasťou projektu NHL's Global Series, uviedla agentúra AP.

Tento projekt profiliga robí už druhý rok. Jej ďalšou časťou budú dva zápasy 1. a 2. novembra v Helsinkách. V tamojšej Hartwall Arene proti sebe nastúpia Florida Panthers a Winnipeg Jets. V týchto kluboch aktuálne pôsobia fínske hokejové hviezdy - krídelník Jets Patrik Laine, resp. center Panthers Aleksander Barkov.

Devils so švajčiarskou draftovou jednotkou Nicom Hischierom absolvujú koncom septembra a začiatkom októbra tréningový kemp v Európe, kde sa v prípravnom zápase stretnú 1. októbra vo Švajčiarsku s SC Bern. V nemeckom rodisku hviezdy Oilers Leona Draisaitla v Kolíne nad Rýnom sa Edmonton 3. októbra stretne v príprave s Kolínom Haie.

NHL tiež plánuje odohrať prípravné zápasy v Číne potom, ako sa jej tam "osvedčili" minuloročné súboje Los Angeles Kings s Vancouverom Canucks.