Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

NHL: Pánik strelil gól, jeho Washington zdolal v príprave St. Louis

Slovenský útočník Capitals Richard Pánik (v strede hore) oslavuje so spoluhráčmi svoj gól v v prípravnom zápase Washington Capitals - St. Louis Blues vo Washingtone 18. septembra 2019. Capitals zvíťazili 3:2. Foto: TASR/AP

Za Capitals hral aj obranca Martin Fehérváry, ktorý nebodoval.

New York 19. septembra (TASR) - Slovenský hokejista Richard Pánik skóroval pri víťazstve Washingtonu v prípravnom zápase pred novou sezónou NHL nad St. Louis Blues 3:2.

Presadil sa v predposlednej minúte tretej tretiny, keď vyrovnal v presilovej hre, do konca riadneho hracieho času stihol o víťazstve Capitals nad obhajcom Stanleyho pohára rozhodnúť Švéd Nicklas Bäckström. Za domácich hral aj obranca Martin Fehérváry, ktorý nebodoval.

Pánik skóroval z bezprostrednej blízkosti po tom, ako sa k nemu od zadného mantinelu odrazila strela Johna Carlsona. "Spoluhráči odviedli v útočnom pásme naozaj dobrú robotu. Odraz vyšiel a som rád, že mi to tam padlo," uviedol pre oficiálny klubový web 28-ročný útočník, ktorý dosiahol prvý presný zásah po príchode z Arizony. Situáciu ocenil aj tréner Todd Reirden: "Predviedli sme niekoľko dobrých vecí, najmä v závere. Nie vždy máte k dispozícii presilovú hru v takomto čase. Je dobré, že sme si to vyskúšali."

Do štatistík sa zapísalo aj slovenské duo v drese Calgary Flames. Adam Ružička a Martin Pospíšil nastúpili vo štvrtom útoku spoločne so Zacom Rinaldom a v 29. minúte zariadili tretí gól domácich pri triumfe nad San Jose Sharks 6:4. Pospíšil našiel medzi kruhmi Ružičku a ten sa presadil bekhendom pomedzi betóny brankára.

Ottawa v zostave s obrancom Christiánom Jarošom zdolala na vlastnom ľade Toronto 4:3.

Výsledky prípravných zápasov NHL:

Carolina - Tampa Bay 2:0
Montreal - Florida 4:3
New York Rangers - New Jersey 3:4
Washington - St. Louis 3:2 /PÁNIK (Washington) 1+0/
Ottawa - Toronto 4:3
Winnipeg - Minnesota 4:1
Chicago - Detroit 2:1
Calgary - San Jose 6:4