Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Takéto zmeny priniesol hokejový svet NHL

Na archívnej snímke Dave Tippett. Foto: TASR/AP

Tréner Tippett po ôsmich rokoch opúšťa Arizonu. Las Vegas zas krátko po rozširovacom drafte vymenil Schlemka do Montrealu.

Glendale 23. júna (TASR) - Skúsený hokejový tréner Dave Tippett po ôsmich sezónach opúšťa striedačku Arizony Coyotes. Päťdesiatpäťročný Kanaďan ukončil po vzájomnej dohode spoluprácu s klubom NHL, v ktorom pôsobil od roku 2009, keď na poste vymenil Wayna Gretzkého.

"V mene celej organizácie Coyotes by som sa chcel čo najsrdečnejšie poďakovať 'Tipovi' za celú jeho tvrdú prácu a všetko, čo pre náš klub odviedol. Je to človek s obrovským charakterom, sme vďační, ako viedol naše mužstvo, no filozoficky sa nezhodujeme v tom, akým smerom sa má ďalej budovať tím. Preto sme sa vzájomne dohodli, že vo všobecnom záujme je potrebná zmena na trénerskom poste, aby sa naša organizácia mohla uberať dopredu," uviedol v klubovom vyhlásení majiteľ "kojotov" Andrew Barroway.

Tippett previedol Coyotes náročným obdobím, v máji 2009 vyhlásil klub bankrot a dočasne ho spravovala NHL. Napriek ťažkej situácii a obmedzenému rozpočtu dokázal tréner s tímom viackrát postúpiť do play off a v roku 2012 sa s ním prebojoval dokonca až do finále Západnej konferencie. V uplynulých piatich sezónach však Coyotes ani raz nepostúpili do bojov o Stanleyho pohár. "Po niekoľkých hlbokých rozhovoroch s Andym sme dospeli k názoru, že bude pre mňa lepšie nepokračovať v klube. Chcem však zdôrazniť, že som si užil pôsobenie v tíme Coyotes a želám Andymu aj celej organizácii iba to najlepšie," vyhlásil odchádzajúci tréner.

Las Vegas krátko po rozširovacom drafte vymenil Schlemka do Montrealu



Hokejový obranca David Schlemko sa dlho nezdržal v klube NHL Vegas Golden Knights, ktorý si ho vybral v rozširovacom drafte zo San Jose. Nový profiligový účastník ho vo štvrtok poslal do Montrealu výmenou za výber v piatom kole vstupného draftu v roku 2019.

"Zlatí rytieri" tak získali ďalšiu draftovú voľbu, čo je pri formovaní tímu hlavným cieľom generálneho manažéra Georgea McPheeho. Schlemko by mal pomôcť zaplniť dieru v obrane Canadiens po odchodoch Nathana Beaulieua, Alexeja Jemelina či Michaila Sergačjova. Tridsaťročný bek nazbieral v minulej sezóne v drese Sharks 18 bodov (2+16) v 62 zápasoch základnej časti, v šiestich dueloch play off pridal tri body (2+1). Informoval o tom portál tsn.ca.