Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

NHL: Washington zdolal Tampu v 1. zápase finále Východnej konferencie

Na snímke center Tampa Bay Steven Stamkos (91) vedľa protihráča z Washington Capitals, ktorý hrá pravé krídlo, Tomom Wilsonom (43) počas zápasu Východnej konferencie. Foto: TASR/AP

Alexander Ovečkin zaznamenal dva kanadské body za gól a asistenciu.

New York 12. mája (TASR) - Hokejisti Washingtonu Capitals zvíťazili v prvom zápase finále play off Východnej konferencie NHL na ľade Tampy Bay 4:2. Ich ruský kapitán Alexander Ovečkin zaznamenal dva kanadské body za gól a asistenciu.

Washington sa z víťazstva v úvodnom zápase tohtosezónneho play off tešil vôbec prvýkrát. "Mám pocit, že všetci do toho ideme naplno a tento štýl hry sa pomaly stáva naším štandardom," ocenil prístup svojho tímu útočník T.J. Oshie.

Hráči Washingtonu sa dostali na koňa, keď využili obe úvodné presilové hry. Tú prvú dokonca už po 1,8 sekunde, keď sa priamo z vhadzovania dostal puk po osi Oshie – Kuznecov až k Ovečkinovi. "Od začiatku sme vedeli, že budú ihneď po vhadzovaní hľadať Ovečkina. Bohužiaľ sme na to nedokázali zareagovať. V tejto časti sezóny si to nemôžeme dovoliť," povedal po zápase kapitán domácich Steven Stamkos.

V prvých dvoch tretinách "Caps" jednoznačne prestrieľali Tampu 25:10 a štyrmi gólmi vyhnali z bránky Andreja Vasilevského, ktorého vystriedal Louis Domingue. Dvadsaťšesťročný Kanaďan si vo svojej premiére v play off pripísal sedem úspešných zákrokov, ale prehre svojho tímu nezabránil. S výkonom svojich zverencov nebol spokojný tréner Tampy Jon Cooper: "Sme vo finále konferencie, ale naša hra tomu nezodpovedá. Nechcem znižovať výkon Washingtonu. Hrali to, čo chceli. Hru si zbytočne nekomplikovali, z únikov vyťažili presilové hry, ktoré využili. My sme sa do únikov dostať nedokázali."

Druhý zápas sa odohrá v noci na pondelok o 02.00 SELČ opäť na ľade Tampy.



hokej - 3. kolo play off NHL:



finále Východnej konferencie - 1. zápas:

TAMPA BAY LIGHTNING - WASHINGTON CAPITALS 2:4 (0:2, 0:2, 2:0)

Góly: 44. Stamkos (Kučerov, Hedman), 54. Palát (Johnson, Stralman) – 8. Kempný (Kuznecov, Carlson), 20. Ovečkin (Kuznecov, Oshie), 23. Beagle (Connolly, Orlov), 27. Eller (Oshie, Ovečkin). Brankári: Vasilevskij (41. Domingue) - Holtby, strely na bránku: 21:32, 19.092 divákov

/stav série 0:1/