Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia NHL

Pastrňák sa v NHL podieľal gólom a asistenciou na víťazstve Bostonu

Na archívnej snímke David Pastrňák. Foto: TASR/AP

Pittsburgh zaznamenal v stretnutí proti New Jersey (6:3) až päť presných zásahov v tretej časti hry.

New York 3. apríla (TASR) - Český hokejista David Pastrňák sa v zámorskej NHL podieľal gólom a asistenciou na víťazstve Bostonu na ľade Nashvillu (3:0). Priebežne piaty najproduktívnejší hráč súťaže zaznamenal 35. viacbodový zápas v sezóne, čo je najviac v klubovej histórii od ročníka 1992/93, keď sa to podarilo Adamovi Oatesovi v 46 dueloch.

Pittsburgh zaznamenal v stretnutí proti New Jersey (6:3) až päť presných zásahov v tretej časti hry. Kanonáda Penguins prišla v rozmedzí necelých 12 minút. Tri body za asistencie si pripísal ruský útočník Jevgenij Malkin, ktorý je štvrtým hráčom v histórii organizácie s minimálne dvadsiatimi trojbodovými tretinami. Pridal sa tak ku klubovým legendám Mariovi Lemieuxovi (74), Jaromírovi Jágrovi (33) a Sidneymu Crosbymu (24).

Jeff Skinner odohral svoj 1000. zápas v profilige. Stal sa prvým hráčom z draftového ročníka 2010 a 11. najmladším hráčom v histórii (31 rokov a 322 dní), ktorý dosiahol tento míľnik.

Marc-Andre Fleury z Minnesoty sa stal druhým brankárom spomedzi aktívnych, ktorý vychytal minimálne 50 víťazstiev v troch rôznych tímoch (Minnesota, Vegas, Pittsburgh). Pred ním sa to podarilo Dánovi Frederikovi Andersenovi (Carolina, Toronto, Anaheim).

Svoj 41. gól v sezóne strelil Jonathan Marchessault z Vegas. Na túto métu dosiahli v uplynulých dvadsiatich rokoch iba dvaja ďalší hráči. V prebiehajúcej sezóne sa to podarilo Artemijovi Panarinovi z NY Rangers, v ročníku 2006/07 nastrieľal 43 gólov Martin St. Louis, súčasný kouč Montrealu.

Prvý viacbodový duel v profiligovej kariére odohral Olen Zellweger. Dvadsaťročný obranca Anaheimu si pripísal tri asistencie pri víťazstve "káčerov" nad Calgary (5:3). Počas víkendu zaznamenal aj svoj premiérový presný zásah v NHL.

Nick Suzuki z Montrealu potrebuje získať ešte jednu asistenciu, aby sa stal prvým hráčom v histórii organizácie Canadiens s minimálne 30 gólmi a 40 asistenciami v sezóne. Posledný hráč, ktorému sa to podarilo, bol ruský útočník Alex Kovaľov (35+49) v sezóne 2007/08.