Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia NHL

Tampa Bay postúpila do finále Východnej konferencie

Hráči Tampy Bay Lighting sa tešia z víťazného gólu Jasona Garrisona (5) vo štvrtom zápase semifinále play off Východnej konferencie NHL proti New Yorku Islanders 6. mája 2016 v New Yorku. Foto: TASR/AP

V piatom semifinálovom súboji play off zvíťazili blesky v noci na pondelok nad New Yorkom Islanders 4:0 a sériu vyhrali 4:1 na zápasy.

New York 9. mája (TASR) - Hokejisti Tampy Bay sa stali prvými finalistami Východnej konferencie zámorskej NHL. V piatom semifinálovom súboji play off zvíťazili "blesky" v noci na pondelok nad New Yorkom Islanders 4:0 a sériu vyhrali 4:1 na zápasy.



Slovenský hokej tak prišiel v tohtoročnej vyraďovačke aj o svojho posledného zástupcu, ktorým bol brankár Islanders Jaroslav Halák. Ten však pre zranenie nenastúpil ani v jednom zápase play off.

Floridský tím si po roku zopakuje účasť v konferenčnom finále, vlani v ňom Tampa vyradila New York Rangers 4:3 na zápasy, v boji o Stanleyho pohár však nestačila na Chicago Blackhawks (2:4).

Ďalším súperom Tampy Bay bude víťaz duelu medzi Pittsburghom a Washingtonom (3:2 na zápasy - pozn.).



NHL - play off - 2. kolo /na štyri víťazstvá/:

piaty zápas semifinále Východnej konferencie

TAMPA BAY LIGHTNING - NEW YORK ISLANDERS 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Góly: 14. Hedman, 19. Boyle (Carle, Paquette), 25. Hedman (Drouin, Johnson), 45. Kučerov (Killorn). Brankári: Bishop - Greiss, strely na bránku: 25:28, 19.092 divákov.

/konečný stav série 4:1, Tampa Bay postúpila do finále Východnej konferencie/