Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia NHL

Toffoli strelil prvé góly v drese Winnipegu

Tyler Toffoli strieľa druhý gól. Foto: TASR/AP

Dvakrát sa presadil aj Slovinec Anže Kopitar v drese Kings.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
New York 16. marca (TASR) - Dvaja brankári si v nočných zápasoch NHL pripísali na konto shutout. Cam Talbot z Los Angeles mal 28 úspešných zákrokov a tretím čistým kontom v sezóne a 31. v kariére pomohol k triumfu svojho tímu na ľade Chicaga 5:0. Laurent Brossoit z Winnipegu pomohol 21 zákrokmi k triumfu Jets nad Anaheimom 6:0 a neinkasoval už v druhom zápase za sebou. V zostave Ducks opäť nastúpil slovenský útočník Pavol Regenda.

Svoje prvé dva góly v drese Winnipegu strelil Tyler Toffoli, 31-ročný kanadský útočník skóroval vo svojom treťom zápase od výmeny z New Jersey Devils 8. marca. "Určite je to výnimočný moment a je pekné, že som strelil prvé góly. Dúfam, že to takto bude pokračovať. Fanúšikovia boli úžasní, zažiil som to už v predchádzajúcom domácom stretnutí, keď sme sa dočkali ovácií v stoji," uviedol Toffoli podľa nhl.com. Útočníka pochválil aj tréner Rick Bowness: "Je to strelec. Páčila sa mi reakcia divákov na neho. Máme skvelých fanúšikov, ktorí uznali dôležitosť týchto gólov a opäť ho privítali v meste." Dylan DeMelo mal bilanciu 1+1 a Josh Morrissey zaznamenal tri asistencie za Jets. Winnipeg triumfoval v piatom z uplynulých ôsmich duelov a dostal sa na čelo Centrálnej divízie. Brossoit neinkasoval už 150:40 minúty (naposledy v 30. minúte druhej tretiny proti Buffalu). "Je to celkom dobrý pocit. Musím však pochváliť tím. Všetci hráči mi veľmi pomohli a odviedli skvelú prácu. Budem sa snažiť pokračovať v týchto výkonoch."

Anaheim hral s 11 útočníkmi, pretože Mason McTavish má zranenie v dolnej časti tela. V obrane hostí chýbal Radko Gudas pre zranenie v hornej časti. Ducks prehrali piatykrát v rade a v uplynulých dvoch nedokázali streliť gól. Regenda nastúpil za Anaheim štvrtýkrát v sezóne. Slovenský krídelník odohral 11:59 minúty, pripísal si dva bodyčeky a jeden menší trest.

Dvakrát sa presadil aj Slovinec Anže Kopitar v drese Kings. Na konte má v tejto sezóne 20 gólov a tento míľnik dosiahol už v 13. sezónach v drese LA. V historickej klubovej tabuľke sa tak dostal na prvé miesto pred Marcela Dionneho, Luca Robitaillea a Davea Taylora. Alex Laferriere, Jordan Spence a Pierre-Luc Dubois mali zhodne bilanciu 1+1, Quinton Byfield a Adrian Kempe zaznamenali po dve asistencie. "Bolo dôležité dostať sa do vedenia. Talbot musel na začiatku urobiť dva alebo tri veľké zákroky. Chcem vyzdvihnúť jeho výkon. Mohol to byť iný zápas. Mali sme veľa dobrých šancí, chceli sme hrať rovnako útočne ako naposledy (prehra 1:3 v St. Louis), len odstrániť pár chýb. Bolo pekné vidieť, ako nám puk padajú do bránky," skonštatoval dočasný tréner hostí Jim Hiller.

Spence v 23. minúte upravil na konečných 5:0 a vo svojom 55. stretnutí dosiahol prvý gól v sezóne. Naposledy skóroval 12. apríla 2022 a boli to rovnako do siete Blackhawks. "Pred každým duelom som to mal v hlave, že chcem streliť presný zásah. Som rád, že sa mi to podarilo, mám z toho veľmi dobrý pocit a aj chlapci z toho mali veľkú radosť," povedal Spence. Dubois dal gól vo svojom 500. zápase v základnej časti a stal sa 12. hráčom, ktorému sa to podarilo v drese Los Angeles.



NHL - sumáre:


Winnipeg Jets - Anaheim Ducks 6:0 (1:0, 1:0, 4:0)

Góly: 17. Connor (DeMelo, Morrissey), 28. Schmidt (Ehlers, Pionk), 45. DeMelo (Ehlers, Dillon), 49. Toffoli (Monahan), 52. Toffoli (Scheifele, Morrissey), 60. Appleton (Lowry, Morrissey). Brankári: Brossoit - Gibson, strely na bránku: 38:21.



Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings 0:5 (0:4, 0:1, 0:0)

Góly: 4. Dubois (Spence, Danault), 6. Laferriere (Roy, Dubois), 9. Kopitar (Byfield, Kempe), 15. Kopitar (Byfield, Kempe), 23. Spence (Laferriere, Englund). Brankári: Söderblom (15. Mrázek) - Talbot, strely na bránku: 28:37.



Slovák v akcii:

Pavol Regenda (Anaheim) 11:59 0 0 0 0 0 2

/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/