Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Veterán Prospal podpísal skúšobnú zmluvu s Vancouvrom

Václav Prospal Foto: TASR/AP

Prospal je bez angažmánu od konca minulej sezóny, v ktorej v drese tímu Columbus Blue Jackets odohral 48 zápasov a zaznamenal 12 gólov a 18 asistencií.

Vancouver 24. januára (TASR) - Hokejový veterán Václav Prospal podpísal s tímom NHL Vancouver Canucks skúšobnú zmluvu na 25 stretnutí. Tridsaťosemročný český krídelník sa pôjde najskôr rozohrať do tímu Utica Comets v nižšej súťaži AHL, pričom prvý zápas by mal odohrať už cez víkend proti mužstvu Abbotsford Heat. Informoval portál tsn.ca.

Prospal je bez angažmánu od konca minulej sezóny, v ktorej v drese tímu Columbus Blue Jackets odohral 48 zápasov a zaznamenal 12 gólov a 18 asistencií. Novú zmluva však nepodpísal a nedohodol sa na spolupráci ani so žiadnym ďalším účastníkom zámorskej profisúťaže. Na jeseň sa dokonca pripravoval s hokejistami Českých Budějovíc, ale teraz musí najskôr odohrať desať duelov v AHL.

Dvojnásobný majster sveta Prospal, ktorého draftovala v roku 1993 v treťom kole Philadelphia Flyers, odohral v NHL 1108 zápasov. Okrem Philadelphie a Columbusu pôsobil aj v Ottawe, na Floride, v Anaheime, Tampe Bay a New Yorku Rangers. Celkovo nazbieral 756 bodov za 255 gólov a 510 asistencií.