Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Zetterberg v Soči dohral

Henrik Zetterberg Foto: TASR/AP

Do hry sa pravdepodobne dostane aj Marcus Johansson, ktorý sa v prvom stretnutí nezmestil do zostavy.

Soči 14. februára (TASR) - Švédski hokejoví reprezentanti sa budú musieť vo zvyšnom priebehu olympijského turnaja zaobísť bez svojho kapitána. Skúsený Henrik Zetterberg má vyskočenú platničku a podľa informácií oficiálnej webstránky IIHF v Soči definitívne dohral.

Útočníka "Tre kronor" trápili problémy s chrbtom už pred štartom turnaja, v stredu však nastúpil na úvodný duel C-skupiny proti Česku, v ktorom severania aj vďaka jeho gólu zvíťazili 4:2. Vo štvrtok vynechal tréning a nenastúpil ani na piatkové rozkorčuľovanie pred súbojom so Švajčiarskom. Keďže sa bolesť opory Detroitu Red Wings neutíšila, po porade s tímovým lekárom Björnom Waldenbergom a po konzultácii zdravotného stavu so štábom lekárov z jeho zámorského klubu sa rozhodlo o jeho ďalšom nepokračovaní na turnaji. V najbližších hodinách by mal odletieť domov.

Zetterberg pre problémy s chrbtom vynechal v prebiehajúcej sezóne NHL už 11 zápasov. Jeho absencia je veľkou stratou pre švédsky tím, úradujúci majstri sveta prišli pred ZOH pre zranenia už o Henrika Sedina a Johana Franzéna. Po Sedinovi tak vypadol ďalší elitný center, jeho miesto v strede prvého útoku medzi Gabrielom Landeskogom a Alexandrom Steenom by mal zaujať Patrik Berglund. Do hry sa pravdepodobne dostane aj Marcus Johansson, ktorý sa v prvom stretnutí nezmestil do zostavy.