Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Nitriansky kraj

Deň otvorených dverí v Château Topoľčianky

Vinárske závody Topoľčianky opäť otvoria svoje brány Foto: Vinárske závody Topoľčianky

Srdečne Vás pozývame na šiesty ročník Dňa otvorených dverí v Château Topoľčianky. K dispozícií bude opäť viac ako 50 degustačných vzoriek a aj ročník 2013. Prehliadky pivníc a archívu...

Topoľčianky 28. apríla (OTS) - Stalo sa príjemnou tradíciou, že prvý máj nesymbolizuje len začiatok najzamilovanejšieho mesiaca, ale taktiež chuť kvalitného vína. V Topoľčiankach sa tak každoročne stretávajú priaznivci lahodného moku a magickej atmosféry. A nebude to inak ani tento rok...

Vinárske závody Topoľčianky patria k popredným producentom vína, o čom svedčí množstvo ocenení z prestížnych súťaží z rôznych kútov sveta.

Kvalitné víno však nevyrábajú tajnou magickou formulou, ale ľudským prístupom, ktorý si žiada odhodlanie, chuť a v neposlednom rade vedomosti, ktoré sa v Topoľčiankach dedia z generácie na generáciu. „Je mi potešením, že už šiesty rok po sebe budeme môcť uviesť do tajov výroby vína nových nadšencov,“ hovorí Samuel Waldner, obchodný riaditeľ Vinárskych závodov Topoľčianky.

Čaká na vás množstvo tých najchutnejších druhov vín, prehliadka historickej sudovej pivnice a nazrieť budete môcť taktiež do znamenitého vínneho archívu.

Nezabudlo sa ani na sprievodné akcie pre deti, a tak sa tí najmenší môžu tešiť na skákací hrad, maľovanie na tvár či jazdu na poníkovi v Národnom žrebčíne Topoľčianky.

Milovníci vína už majú poznačený v kalendári prvý máj ako Deň otvorených dverí vo Vinárskom závode Topoľčianky. Neváhajte a nepremeškajte tak tento nevšedný zážitok ani vy. Okrem iného tak neprídete ani o verejnú degustáciu a vyhodnotenie súťaže Vienále Topoľčianky 2014 na zámku Topoľčianky či Národný žrebčín.

Viac informácii nájdete na stránke facebook.com/chateautopolcianky alebo na www.vinotop.sk.