Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Nitriansky kraj

Prípadom zavaleného chlapca z Hulu sa zaoberá inšpekcia práce

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Nehoda sa stala na nezabezpečenom stavenisku zberného dvora, kde sa mladý muž vybral na malú potrebu.

Hul 22. septembra (TASR) - Prípadom zavaleného 17-ročného chlapca po minulotýždňovej veternej smršti sa zaoberá aj inšpekcia práce. Nešťastie sa stalo na stavenisku v obci Hul v okrese Nové Zámky, keď sa 14. septembra počas veternej smršti na tínedžera zrútil nedostavaný múr a zabil ho.

Ako TASR informovala vedúca oddelenia právnych služieb Inšpektorátu práce Nitra Stanislava Sabová, v utorok 19. septembra začala na mieste inšpekcia práce. "Predbežne sme na mieste zistili viaceré porušenia a v súčasnosti stále prebieha preverovanie dodržiavania právnych predpisov na úseku bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci. Kým však nie je inšpekcia ukončená, nebudeme sa k prípadu a k zisteným nedostatkom ďalej vyjadrovať. Tá by mohla byť ukončená do jedného či dvoch týždňov," povedala Sabová.



Nehoda sa stala neďaleko miestneho kostola za budovou potravín na stavenisku zberného dvora. "Mladistvý muž sa vybral na malú potrebu na nezabezpečené stavenisko zberného dvora a ako sa postavil oproti tam nachádzajúcemu sa múru z tvárnic, zrazu sa od silného vetra uvedený múr dĺžky približne päť metrov a výšky približne tri metre rozhýbal a zavalil ho. Neďaleko prítomní kamaráti začali muža vyťahovať spod sutín a následne oživovať, zatiaľ volali na tiesňovú linku," uviedla vtedy nitrianska krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Jeden z kamarátov poškodenému stláčal hrudník, keď však uvidel, že mu z úst a nosa prúdom tečie krv, s oživovaním prestal. "Obaja kamaráti počkali na príchod rýchlej zdravotnej pomoci, ohliadajúci lekár však konštatoval smrť. Vo veci policajti začali trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," dodala Čuháková.