Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Nitriansky kraj

LIDL má na Slovensku už 130 predajní

Radoslav Leško (obchodný riaditeľ Lidl Slovenská republika), primátor Mesta Komárno Ing. László Stubendek a Pavol Bucko (vedúci expanzie Lidl Slovenská republika) Foto: Lidl Slovenská republika

V pondelok 13. novembra otvoril diskontný reťazec v Komárne svoju druhú predajňu.

Komárno 13. novembra (OTS) - V poradí 130. predajňu Lidl na Slovensku otvorili v pondelok 13. novembra v Komárne. V tomto meste z juhu Slovenska má diskontný reťazec už dve predajne. Popri expanzii Lidl zároveň pokračuje v projekte modernizácii svojich starších filiálok.

Predajňa, ktorá sa nachádza na ulici Á. Jedlíka, má rozlohu predajnej plochy 1427 m2, zamestnanie v nej nájde 29 ľudí. Samozrejmosťou je vlastná pekáreň, ktorá bude zákazníkom viackrát denne ponúkať chrumkavé a teplé pečivo priamo z pece. Pre zákazníkov je pripravených 139 parkovacích miest, z toho 2 pre rodiny s deťmi a 2 pre zdravotne ťažko postihnutých.

Táto predajňa predstavuje z pohľadu použitých technológii najvyšší štandard v našej sieti. Jej výstavba trala približne päť mesiacov. Som presvedčený, že zákazníci si túto predajňu obľúbia a nakupovanie pre nich bude príjemným zážitkom,“ uviedol Radoslav Leško, obchodný riaditeľ spoločnosti Lidl Slovenská republika, a dodal: „Ďakujem tiež zástupcom mesta za ich príkladnú spoluprácu.“

Pri príležitosti otvorenia novej predajne podporí obchodný reťazec žiakov neďalekých základných škôl Eötvösova a Móra Jókaiho. Za každý nákup v hodnote aspoň 10 € v prvý deň predaja venuje Lidl 50 centov na športové a pedagogické pomôcky pre približne 900 žiakov navštevujúcich spomenuté školy. „Finančné prostriedky využijeme na nákup športových pomôcok a potrieb, čím sa skvalitnia podmienky na výučbu telesnej výchovy a športových krúžkov,“ povedal Peter Majer, riaditeľ ZŠ na ul. Eötvösova. „Veríme, že vďaka tejto krásnej myšlienke budeme môcť vybaviť ďalšiu učebňu interaktívnou zostavou, čo prispeje k skvalitneniu výchovno-vzdelávacieho procesu,“ uviedla riaditeľka ZŠ Móra Jókaiho Katalin Mátyás.

Lidl na Slovensku v 130 predajniach, troch logistických centrách a na centrále zamestnáva viac ako 4000 ľudí. Diskont v priebehu ostatných dvanástich mesiacov zvýšil mzdy zamestnancov predajní a skladov logistických centier celkovo o štvrtinu, nástupné platy narástli dokonca až o 28%. Priemerný mesačný plat na pozícii predavač –ka / pokladník – čka je v Lidli 771€, približne o dve pätiny viac v porovnaní s trhovým priemerom v maloobchode podľa portálu platy.sk. Aj preto považujú viac ako dve tretiny Slovákov Lidl za dobrého zamestnávateľa. Vyplynulo to z májového prieskumu agentúry GfK na reprezentatívnej vzorke 500 ľudí vo veku 18 – 45 rokov.