Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Nitriansky kraj

Na Študentskej kvapke krvi v Komárne sa zúčastnili mladí dobrovoľníci

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Milan Kapusta

Cieľom podujatia bolo poukázať na dôležitosť darcovstva krvi a zároveň vzdať vďaku bezpríspevkovým dobrovoľníkom, ktorí svojím rozhodnutím dokážu zachrániť životy ľudí.

Komárno 21. novembra (TASR) – Mladí dobrovoľníci darovali v komárňanskej nemocnici v priebehu posledných týždňov 35 litrov krvi. Na Študentskej kvapke krvi sa zúčastnilo 78 darcov z troch stredných škôl a jednej univerzity.

Cieľom podujatia bolo poukázať na dôležitosť darcovstva krvi a zároveň vzdať vďaku bezpríspevkovým dobrovoľníkom, ktorí svojím rozhodnutím dokážu zachrániť životy ľudí. „Sme radi, že študenti a mladí ľudia našli v sebe odvahu a prišli na odber, pretože krvi nikdy nie je dosť,“ uviedla primárka hematologicko-tranfuziologického oddelenia v komárňanskej nemocnici Enikö Radi.

Podľa jej slov sa podarilo v Komárne vytvoriť početnú skupinu darcov vo veku do dvadsať rokov, ktorí darujú krv pravidelne. „S potrebou pomáhať a podeliť sa o najvzácnejšiu tekutinu na svete sa zoznámili práve vďaka celoslovenským kampaniam. Dalo by sa povedať, že komárňanskí študenti tvoria veľkú časť našej miestnej darcovskej základne," zdôraznila Radi.