Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Nitriansky kraj

Na výstavisku Agrokomplex sa predstavilo vyše 4500 psov

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Do súťaže národných plemien sa zapojili plemená slovenský čuvač, slovenský kopov, slovenský hrubosrstý stavač, československý vlčiak a tatranský durič.

Nitra 15. januára (TASR) – Vyše 4500 psov súťažilo počas tohto víkendu na výstavisku agrokomplexu v Nitre. Počas dvoch dní sa každý deň predstavilo viac ako 250 plemien. Najkrajšie jedince jednotlivých plemien súťažili o Najkrajšie šteniatko, Najkrajšieho dorastenca, Najkrajšieho mladého psa, ale aj o Najkrajší pár psov či Najkrajšiu chovateľskú skupinu.

Do súťaže národných plemien sa zapojili plemená slovenský čuvač, slovenský kopov, slovenský hrubosrstý stavač, československý vlčiak a tatranský durič. „Počas víkendu mali návštevníci možnosť vidieť aj najkrajších psov z čestných tried a veteránov," informovali organizátori výstavy. Jej súčasťou boli predajné stánky s potrebami pre psov na ploche 3000 štvorcových metrov. Súčasne s výstavou sa uskutočnila aj Dogdance Winter Show, v ktorej psíkovia predviedli svoje najlepšie tanečné kreácie.