Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Nitriansky kraj

V levickej nemocnici zrekonštruujú 160 parkovacích miest

Ilustračné foto TASR/Tomáš Halász

Proces posudzovania vplyvov na životné prostredie je aktuálne v zmysle príslušného zákona v štádiu pripomienkového konania.

Levice 8. júla (TASR) - Nitriansky samosprávny (NSK) kraj v areáli Nemocnice s poliklinikou v Leviciach plánuje rekonštrukciu 160 parkovacích miest. Ako TASR informovala hovorkyňa NSK Oľga Prekopová, v súčasnosti je projekt na posudzovaní vplyvov na životné prostredie na Okresnom úrade v Leviciach.

Podľa jej ďalších slov začiatok rekonštrukčných prác parkovacích plôch, situovaných za hlavnou budovou areálu NsP Levice, závisí od ukončenia viacerých konaní. "Ide o územné konanie, vydanie stavebného povolenia, teda stavebné konanie a realizácia verejného obstarávania na dodávateľa stavby s tým, že začiatok územného konania, respektíve stavebného konania je viazaný na vydanie záverečného stanoviska o posúdení vplyvov na životné prostredie. Proces posudzovania vplyvov na životné prostredie je aktuálne v zmysle príslušného zákona v štádiu pripomienkového konania," uviedla Prekopová.

"Predpokladaný rozpočet v zmysle projektovej dokumentácie je vo výške 720.000 eur s DPH s tým, že táto investičná akcia bude financovaná z prostriedkov NSK," dodala hovorkyňa NSK.