Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Adventné mestečká vzniknú na Nitrianskom hrade i Klokočine

Na archívnej snímke Vianočné mestečko na Svätoplukovom námestí v Nitre. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Adventné mestečko bude otvorené od 14. do 22. decembra aj v Gotickej priekope na hrade. Jeho súčasťou budú i stánky s jedlom, výstava betlehemov a kultúrny program.

Nitra 25. novembra (TASR) – Adventné a vianočné mestečká v Nitre nebudú tento rok iba na Svätoplukovom námestí v jej centre, ale aj na ďalších miestach. Sviatočnú atmosféru a kultúrny program budú môcť návštevníci zažiť aj na Nitrianskom hrade či na sídliskách.

Adventné mestečko bude otvorené od 14. do 22. decembra aj v Gotickej priekope na hrade. Jeho súčasťou budú i stánky s jedlom, výstava betlehemov a kultúrny program. Vianočný program pripravuje mesto aj na najväčšom nitrianskom sídlisku Kolkočina. "Cez víkend 14. až 16. decembra sa tu o vianočnú pohodu postará občianske združenie Nitrafiesta. V Mestskej hale na Klokočine je na 19. decembra pripravený veľký vianočný koncert skupiny Kollárovci," uviedol Pavol Ferčák z mestského úradu. Ako pripomenul, mikulášsky a adventný program je pripravený aj v ďalších mestských častiach.

Vianočné mestečko v centre Nitry na Svätoplukovom námestí bude otvorené 1. decembra, kedy sa po prvý raz rozsvieti hviezda na jeho bráne i vianočný strom. Súčasťou programu bude aj veľký pyromuzikálový ohňostroj. V nedeľu 9. decembra príde do mestečka Mikuláš so svojím sprievodom. "Obyvatelia a návštevníci Nitry sa môžu tešiť na divadelné predstavenie Čertovsky podarený Mikuláš v podaní divadla Dvor zázrakov, ohňovú show Vertigo a mikulášsky koncert pre všetky deti v podaní zoskupenia Paci Pac," uviedol Ferčák.

Okrem tradičnej atmosféry vianočného mestečka spríjemní obdobie adventu 9. decembra XV. jubilejný Večer Evy Pavlíkovej v nitrianskej Synagóge. Pre návštevníkov a obyvateľov Nitry sa v sobotu 15. decembra uskutoční večerná prehliadka Starého mesta a 17. decembra sa na koncerte Čaro Vianoc predstavia sólisti Opery Slovenského národného divadla v sprievode Orchestra ľudových nástrojov Miroslava Dudíka a Mužskej speváckej skupiny Rodokmeň.