Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Nitriansky kraj

Nitra plánuje výstavbu dvoch nových športových hál

Ilustračné foto. Foto: TASR

Celkové náklady na obe stavby dosiahnu sumu dva milióny eur.

Nitra 4. júla (TASR) – Na nitrianskom sídlisku Diely by mala v priebehu budúceho roka vyrásť nová multifunkčná hala. Mesto ju chce vybudovať predovšetkým pre potreby športových klubov, no slúžiť bude aj na organizovanie rôznych spoločenských udalostí.

Mesto okrem toho plánuje postaviť športovú halu aj na Hlbokej ulici na sídlisku Čermáň. Celkové náklady na obe stavby dosiahnu sumu dva milióny eur. Z tejto sumy zaplatí mesto z vlastného rozpočtu 1,3 milióna eur, ďalších 700.000 eur pôjde z dotácie Úradu Vlády SR. „Výstavba oboch hál bola schválená súčasne. Bol záujem vytvoriť dve nové kvalitné športoviská, ktoré budú klubom slúžiť ako tréningové plochy. Od začiatku sme vedeli, že dve haly nedokážeme postaviť za 1,3 milióna eur, tak sme hľadali možnosti, ako získať dodatočné zdroje. Tie prídu na účet mesta v podobe dotácie,“ vysvetlil prednosta mestského úradu Igor Kršiak.

Podľa primátora Jozefa Dvonča bude stáť nová hala na Dieloch neďaleko Základnej školy Na Hôrke. „Bude mať kapacitu približne 250 divákov a bude slúžiť predovšetkým ako tréningová plocha pre športové kluby a v prípade potreby aj ako spoločenská sála,“ vysvetlil Dvonč. Mesto v súčasnosti pripravuje verejné obstarávanie na dodávateľa stavebných prác. „Urobili sme prieskum trhu, koľko taká hala môže asi stáť v požadovanej obsahovej skladbe. Momentálne sa už bude môcť vypracovať projektová dokumentácia a podklady pre stavebné povolenie,“ dodal Kršiak.