Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Nitriansky kraj

Nitra pripravuje dobudovanie kanalizácie na Podhorskej ulici

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Ako informoval stavebný úrad, okrem tlakovej splaškovej kanalizácie budú súčasťou stavby aj kanalizačné prípojky. Tie povedú k hraniciam nehnuteľností, ktoré sa neskôr napoja na mestskú kanalizáciu.

Nitra 19. januára (TASR) - Nitrianska radnica pripravuje výstavbu kanalizácie v mestskej časti Zobor. Stavebný úrad už informoval o začatí územného konania o umiestnení stavby. Podľa zverejneného dokumentu sa po ukončení prípravných prác bude stavať kanalizačná sieť na Podhorskej ulici. Ako informoval stavebný úrad, okrem tlakovej splaškovej kanalizácie budú súčasťou stavby aj kanalizačné prípojky. Tie povedú až k hraniciam nehnuteľností, ktoré sa neskôr napoja na mestskú kanalizáciu.

Zobor patrí k tým nitrianskym štvrtiam, kde výstavba kanalizačnej siete postupuje pomalšie ako v iných mestských častiach. Dôvodom je nedostatok financií, ale aj zložitý profil terénu. Okrem Zobora chce mesto v budúcnosti dobudovať kanalizačnú sieť aj v časti Horné a Dolné Krškany a na niektorých uliciach v Kyneku a Mlynárciach. Ako pred časom uviedol technicko-investičný riaditeľ Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti (ZaVS), a. s., Štefan Štefek, v súčasnosti je už kanalizácia vybudovaná na viac ako 85 percentách územia Nitry. Aj napriek tomu však bude v budúcnosti potrebné vynaložiť na dobudovanie celej siete sumu okolo deväť miliónov eur.