Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Na výstave psov Nitradog o cenu súťaží päť slovenských plemien

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Súťaží sa celkovo o 14 cien. Rozhodcovia budú udeľovať tituly napríklad v súťaži Junior Handling, do ktorej sa môžu prihlásiť mladí vystavovatelia už od veku deväť rokov.

Nitra 8. decembra (TASR) – Na Národnom výstavisku Agrokomplex v Nitre sa v sobotu začala dvojdňová Medzinárodná výstava psov Nitradog. Ako informovali organizátori, predstaví sa tam niekoľko tisíc psov z viac ako 260 plemien.

Súťaží sa celkovo o 14 cien. Rozhodcovia budú udeľovať tituly napríklad v súťaži Junior Handling, do ktorej sa môžu prihlásiť mladí vystavovatelia už od veku deväť rokov. Ceny sa budú udeľovať aj v kategórii najkrajší jedinci neuznaných plemien, najkrajší mladší dorast, najkrajší pár psov, najkrajší veterán či v súťaži o najkrajšiu chovateľskú skupinu.

Chovatelia psov sa budú uchádzať aj o titul najkrajší jedinec čestnej triedy, najkrajší mladý pes výstavy a najkrajší pes výstavy. Súčasťou podujatia Nitradog bude aj Veľká národná cena. Súťažiť v nej budú jedince domácich plemien slovenský čuvač, slovenský kopov, slovenský hrubosrstý stavač, československý vlčiak a tatranský durič.