Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Nitriansky kraj

Odložená rekonštrukcia autobusovej stanice v Nitre sa začne o týždeň

Autobusová stanica v Nitre. Foto: TASR

Pôvodne sa mala začať už koncom januára tohto roka, spoločnosť Arriva Nitra, a.s., ju však odložila pre nepriaznivé počasie.

Nitra 23. februára (TASR) – Komplexná rekonštrukcia autobusovej stanice v Nitre sa začne od pondelka 2. marca. Pôvodne sa mala začať už koncom januára tohto roka, spoločnosť Arriva Nitra, a.s., ju však odložila pre nepriaznivé počasie. Podľa Vladimíra Šimka z Arrivy Nitra, ktorá stanicu vlastní, bude rekonštrukcia trvať zhruba jeden a pol roka. Realizovať sa bude v siedmich etapách.

Počas jednotlivých etáp budú nástupištia presúvané na odstavnú plochu mestskej hromadnej dopravy za reštauráciou Pelikán. Rekonštrukcia sa uskutoční počas plnej prevádzky autobusovej stanice. "Potrebné informácie o organizácii a obmedzeniach počas rekonštrukcie budeme zverejňovať na internete, v autobusoch a na letákoch na autobusovej stanici. Informovanosť zabezpečia tiež zamestnanci Arrivy, ktorí budú prítomní na autobusovej stanici a označení reflexnou vestou s logom spoločnosti," informoval Šimko.

V prvej etape stavebných prác, ktorá bude trvať približne tri mesiace, prejdú rekonštrukciou nástupištia 21 až 30. Zmeny v organizácii dopravy sa tak dotknú autobusov premávajúcich v smere Levice, Vráble, Šaľa, Mojmírovce, Topoľčany, Jarok, Hlohovec, Piešťany, Nové Zámky. Nástupištia budú dočasne premiestnené na odstavnú plochu za reštauráciou, ich číslovanie na odstavnej ploche zostane zachované.