Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Nitriansky kraj

Nitra podpíše memorandum o spolupráci s ruským Volgogradom

Ilustračné foto Foto: TASR

Vzájomná spolupráca by sa mala týkať ekonomickej, kultúrnej i športovej oblasti.

Nitra 19. mája (TASR) – Mesto Nitra uzavrie memorandum o spolupráci s mestom Volgograd v Ruskej federácii. Rozhodli o tom mestskí poslanci na svojom májovom rokovaní. Vzájomná spolupráca by sa mala týkať ekonomickej, kultúrnej i športovej oblasti.

Ako sa v memorande uvádza, mesto Nitra zastúpené primátorom Jozefom Dvončom, a mesto Volgograd zastúpené Andrejom Kosolapovom, sa zaväzujú spolupracovať pri rozvoji a prehlbovaní kultúrneho a národného dedičstva, v obchodno-ekonomickej, vedecko-technickej a sociálnej oblasti, ale aj pri podpore školstva a rozvoji cestovného ruchu.

Obe strany sa okrem toho v zaviazali vzájomne si pomáhať pri zahraničných ekonomických vzťahoch, pri podpore prílevu investícií do inovačných projektov, spolupracovať v oblasti výstavníctva a veľtrhov a v oblasti vodárenstva, teplárenstva a energetického priemyslu.

Mestá chcú tiež kooperovať v oblasti kultúry, vzdelávania, športu, cestovného ruchu a v sociálnej oblasti. Budú tiež podporovať výmenu umeleckých kolektívov i spoluprácu a realizáciu projektov medzi univerzitami.