Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Nitra pokračuje v likvidácii nelegálnych reklamných plôch

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Reklamný smog postupne nemizne len z centra mesta, ale aj z prístupových ciest, kde musia byť medzi bilbordmi minimálne dvestometrové rozstupy.

Nitra 19. februára (TASR) – Nitrianska radnica pokračuje aj v tomto roku v odstraňovaní nelegálnych reklamných plôch v uliciach mesta. Magistrát každý rok zlikviduje približne sto reklamných stavieb. V poslednom období sa zameral aj na odstraňovanie veľkých bilbordov.

Ako informovala Andrej Jančovič z mestského úradu, reklamný smog postupne nemizne len z centra mesta, ale aj z prístupových ciest, kde musia byť medzi bilbordmi minimálne dvestometrové rozstupy. V posledných dvoch rokov tak z ulíc Nitry zmizlo 214 reklamných plôch.

Podľa Jany Remenárovej z útvaru hlavného architekta sa počet a umiestnenie nepovolených reklamných stavieb neustále mení. "Aj preto je nutné vykonávanie pravidelných kontrol v teréne s tým, že v prípade zistenia nepovolených stavieb je nariadené ich odstránenie na vlastné náklady. V tomto roku bolo zatiaľ zlikvidovaných 15 reklamných plôch," doplnila Remenárová.