Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Nitriansky kraj

Rýchlostná cesta R1A dostane pri Nitre nové dopravné značenie

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Branislav Račko

Výmena starých značiek za nové zjednotí dopravné značenie v zmysle platnej legislatívy na celom úseku cesty R1A.

Nitra 4. septembra (TASR) – Národná diaľničná spoločnosť (NDS) dnes začala s aktualizáciou trvalého dopravného značenia na šesť kilometrov dlhej časti rýchlostnej cesty R1A v úseku Nitra - Západ až Nitra - Zobor. Výmena starých značiek za nové zjednotí dopravné značenie v zmysle platnej legislatívy na celom úseku cesty R1A.

Súčasťou aktualizácie je aj zmena názvov cieľov na dopravnom značení. „To znamená, že križovatky označíme miestnymi názvami, teda Nitra- Kynek, Nitra-Mlynárce alebo Nitra-Dražovce a doplníme tiež čísla výjazdov z rýchlostnej cesty. Nové dopravné značenie bude v novej grafike a s typom písma TERN,“ informovala hovorkyňa NDS Michaela Michalová.

Podľa jej slov sa vďaka aktualizácii dopravného značenia zlepší nielen orientácia vodičov, ale zvýši sa aj čitateľnosť značiek. „Ukončenie akcie je plánované na 30. septembra. V rámci nej treba počítať s minimálnym čiastočným obmedzením premávky z dôvodu zákrytu dočasným dopravným značením v zmysle postupu prác,“ doplnila Michalová.