Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Nitriansky kraj

Nitra vyčlení na financovanie modernizácie škôl takmer pol milióna eur

Na ilustračnej snímke upratovanie a príprava tried pred novým školským rokom v Základnej škole na Tulipánovej ulici v Nitre. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Hodnota celkových oprávnených výdavkov na projekty je 9.400.120 eur. Ak sa kraju podarí získať nenávratný finančný príspevok z európskych fondov, bude sa na nákladoch podieľať iba spolufinancovaním.

Nitra 6. septembra (TASR) – Nitriansky samosprávny kraj (NSK) vyčlení takmer pol milióna eur na modernizáciu siedmich stredných odborných škôl (SOŠ). Krajskí poslanci dnes rozhodli o spolufinancovaní projektov, ktoré sú zamerané na zvýšenie počtu žiakov na praktickom vyučovaní.

Hodnota celkových oprávnených výdavkov na projekty je 9.400.120 eur. Ak sa kraju podarí získať nenávratný finančný príspevok z európskych fondov, bude sa na nákladoch podieľať iba ich spolufinancovaním, ktoré je podľa schváleného uznesenia vo výške 470.006 eur.

Ako uviedol riaditeľ Úradu NSK Dušan Guťan, o peniaze z fondov Európskej únie sa bude uchádzať SOŠ stavebná Nitra, SOŠ drevárska Topoľčany, SOŠ hotelových služieb a obchodu Nové Zámky, SOŠ poľnohospodárstva a služieb na vidieku Levice, SOŠ potravinárska Nitra, SOŠ technická Šurany a Spojená škola Nové Zámky.

„V prípade, že žiadosti škôl o nenávratný finančný príspevok budú úspešné, využijú peniaze z európskych fondov na modernizáciu materiálneho a technického vybavenia odborných pracovísk, na prístavby, stavebné úpravy a rekonštrukcie vonkajších a vnútorných priestorov areálov škôl i centier odborného vzdelávania a prípravy,“ povedal Guťan.