Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Nitra: Výstava fotografií na UKF predstaví rôznorodosť Indonézie

Na snímke bývalý minister medzinárodných vzťahov Pavol Demeš počas slávnostného otvorenia jeho fotografickej výstavy o Indonézii v Bratislave 26. novembra 2018. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Výstavný projekt vznikol v spolupráci s Veľvyslanectvom Indonézskej republiky a Bratislavským kultúrnym a informačným strediskom.

Nitra 20. apríla (TASR) - Univerzita Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre predstaví prostredníctvom fotografií Indonéziu a jej rôzne podoby. Autorom výstavy s názvom Indonézia: Jednota v rôznorodosti je zahraničnopolitický analytik, bývalý minister medzinárodných vzťahov SR, fotograf a autor viacerých publikácií Pavol Demeš. Sprístupnia ju 24. apríla v hlavnej budove UKF.

Výstavný projekt vznikol v spolupráci s Veľvyslanectvom Indonézskej republiky a Bratislavským kultúrnym a informačným strediskom. Podujatie sa začne verejnou prednáškou veľvyslankyne Indonézskej republiky Adiyatwidi Adiwosovej. „Pavol Demeš sa viac ako desať rokov zaoberá skúmaním medzináboženského dialógu a jeho vplyvu na medzinárodné vzťahy. Navštívil mnoho krajín a pripravil o tejto aktuálnej téme viacero fotografických výstav a prednášok. Prezentované fotografie sú z jeho návštevy Indonézie s jedinečnou koexistenciou dominantného islamu s inými náboženstvami,“ povedala o výstave Tímea Kamenická z UKF.

Autor navštívil v Indonézii mešity, kostoly a chrámy a stretol sa s predstaviteľmi všetkých šiestich oficiálne uznaných náboženstiev v ich vlastnom prostredí. „Verím, že kolekcia fotografií prispeje k lepšiemu pochopeniu tohto fascinujúceho aspektu indonézskeho života, ale aj k racionálnej diskusii o náboženstve a jeho úlohe v našich moderných spoločnostiach,“ skonštatoval Demeš.