Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Nitrianska výstava predstaví výtvarníkov zo Združenia sv. Lukáša

Ilustračná snímka. Foto: TASR Oliver Ondráš

Na výstave budú prezentované výtvarné diela, ktoré vznikli v ateliéri Súkromnej základnej umeleckej školy Heleny Madariovej v Nitre a na výtvarnom workshope počas letného festivalu United vo Vsetíne.

Nitra 6. decembra (TASR) – Ponitrianske múzeum predstaví tvorbu výtvarníkov Združenia sv. Lukáša v Nitre. Výstava s názvom Obraz a slovo odzrkadľuje pohľad na komunikačný jazyk využívaný v reklame a médiách. V priestoroch múzea bude sprístupnená 14. decembra a potrvá do 27. januára.

Na výstave budú prezentované výtvarné diela, ktoré vznikli počas roka v ateliéri Súkromnej základnej umeleckej školy Heleny Madariovej v Nitre a na výtvarnom workshope počas letného festivalu United vo Vsetíne. „Tohtoročná myšlienka výtvarného stvárnenia vychádza z jazyka médií a reklamy, kde sú krátke informácie doplnené často vtipným až absurdným obrazom,“ uviedla PR manažérka Ponitrianskeho múzea Ľubica Packová-Zahradárová.

Ako pripomenula, výtvarné diela namaľované olejom, akrylom, rôzne koláže, papierové modely a fotografie odzrkadľujú aktuálny pohľad súčasných umelcov. „Zaujímavou bude práca Maco Mamuko vs Ampulka, ktorá vznikla v spolupráci s deťmi z Orechovho dvora a ktorá zároveň pootvára netušený pohľad väčšinovej spoločnosti do života rómskej komunity. Na slávnostnom otvorení výstavy sa budú premietať aj staré osemmilimetrové filmy Počkaj zajac s improvizovaným komentárom a ďalšie nekonvenčné predstavenia, napríklad filmy s názvom Automobilová policajná naháňačka a 100 rokov od vzniku ČSR,“ doplnila Packová-Zahradárová.