Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Nitriansku letnú univerzitu ukončilo promóciou 70 školákov

Na snímke slávnostná promócia absolventov detskej Nitrianskej letnej univerzity (NLU), na ktorej bol absolventom udelený certifikát s titulom Academicus Nitriensis Jr. v Nitre 12. júla 2019. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Absolventi sa hravou a tvorivou formou oboznámili s charakterom štúdia na univerzite a vybranými zaujímavými témami, ktoré predstavujú súčasť pestrej ponuky programov obidvoch nitrianskych univerzít.

Nitra 12. júla (TASR) – Promóciou v aule Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre ukončilo v piatok svoje dvojtýždňové vzdelávanie 70 detí vo veku od osem do 11 rokov. Nitriansku letnú univerzitu organizujú ako svoj spoločný projekt Slovenská poľnohospodárska univerzita (SPU) a Univerzita Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre. Absolventi letnej univerzity sa hravou a tvorivou formou oboznámili s charakterom štúdia na univerzite a vybranými zaujímavými témami, ktoré predstavujú súčasť pestrej ponuky študijných programov obidvoch nitrianskych univerzít.

Nitrianska letná univerzita sa koná už 12 rokov a od roku 2008 ju ukončilo už 500 detí. Podľa prorektora SPU Milana Šimka je o štúdium obrovský záujem. „Počas dvoch týždňov sa môžu deti učiť cudzie jazyky, v rámci kurzu mladý vodič si môžu vyskúšať jazdu na traktore, na motorke, naučia sa čo-to o ľudskom tele, o včelách, o mede, ale aj napiecť chlebík,“ zhodnotil aktivity prorektor.

Podľa prorektorky UKF Jany Duchovičovej je práca s deťmi náročnejšia ako so samotnými študentmi. „Udržať pozornosť detského študenta je oveľa náročnejšie,“ skonštatovala. Pedagógom výchovne pomáhajú študenti denného štúdia.