Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Okružná križovatka v Moravciach by mohla byť hotová do konca roka

Ilustračná snímka Foto: TASR - Adriana Antošková

Náklady na výstavbu novej križovatky sú v hodnote viac ako 500.000 eur.

Zlaté Moravce 21. novembra (TASR) – Výstavba okružnej križovatky pred budovou Mestského úradu v Zlatých Moravciach by mohla byť ukončená do konca roka. Stavebné práce sa na tomto frekventovanom úseku začali 2. októbra, podľa zmluvy so zhotoviteľom by mali byť ukončené do štyroch mesiacov.

Ako informovali z radnice, v prípade priaznivých okolností by mohli byť práce na križovatke ukončené podstatne skôr. „Spoločnosť ViOn, ktorá túto zákazku získala v elektronickej aukcii, prisľúbila vyvinúť maximálnu snahu o ukončenie do konca roka 2017. Asfaltovanie je preto plánované v termíne 2. a 3. decembra. Dodržanie týchto termínov však závisí od mnohých skutočností, do ktorých, samozrejme, zasahuje ešte faktor počasia,“ uviedla vedúca oddelenia investičnej výstavby a hospodárskej činnosti mestského úradu Júlia Bacigálová .

Na frekventovanej križovatke sa zbiehajú dva hlavné ťahy, po ktorých autá do mesta prichádzajú a zároveň slúžia ako výpadovky. Jej prestavba na okružnú si už vyžiadala niekoľko dopravných obmedzení a ďalšie sú plánované. Úplná odstávka je podľa radnice plánovaná na víkend 2. a 3. decembra, v prípade potreby sa môže posunúť na nasledujúci víkend, teda 9. a 10. decembra 2017.

Náklady na výstavbu novej križovatky sú v hodnote viac ako 500.000 eur. Pretože sa v nej zbiehajú aj cesty II. a III. triedy, prispeje na ňu sumou takmer 190.000 eur aj Nitriansky samosprávny kraj. Z mestskej pokladne bolo na tento účel vyčlenených necelých 210.000 eur, vyše 100.000 eur investujú do prestavby aj vodárne.