Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Nitriansky kraj

Neoznačený cyklista sa zrazil s dvoma autami

Polícia vyšetruje dopravnú nehodu, ktorá sa stala medzi obcami Hoste a Abrahám v okrese Galanta v utorok 14. novembra približne o 17.30 h. Foto: TASR

Nehoda sa stala v utorok medzi obcami Hoste a Abrahám v okrese Galanta. Cyklista mal mať v krvi 1,8 promile alkoholu.

Hoste/Abrahám 15. novembra (TASR) - Polícia vyšetruje dopravnú nehodu, ktorá sa stala medzi obcami Hoste a Abrahám v okrese Galanta v utorok 14. novembra približne o 17.30 h. Ako TASR informovala trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová, 40-ročný vodič na osobnom motorovom vozidle značky Hyundai i30 sa zrazil s cyklistom.

Vodič vozidla išiel od obce Hoste smerom na obec Abrahám, pričom medzi nimi začal predbiehať vozidlo, keď si v strednej časti vozovky na poslednú chvíľu všimol neosvetleného cyklistu bez reflexných prvkov. "V snahe vyhnúť sa stretu, strhol riadenie do priekopy. Cyklista zareagoval rovnakým manévrom a vzápätí sa zrazili," povedala Linkešová.

Po náraze auto narazilo do stromu a začalo horieť. Účastníkom nehody bolo aj ďalšie vozidlo značky Renault Clio, na ktoré cyklista dopadol. "Po náraze aj Renault Clio skončilo mimo cestu. Vodiči vyviazli bez zranenia a snažili sa pomôcť zranenému cyklistovi. Podľa prvotných informácií utrpel viaceré zranenia s dobou liečenia nad šesť týždňov," dodala trnavská krajská policajná hovorkyňa.

V nemocnici 58-ročnému mužovi z okresu Zvolen odobrali krv za účelom zistenia požitia alkoholu, pričom podľa výsledkov mal mať v krvi 1,8 promile alkoholu. "Okolnosti a presné príčiny nehody polícia naďalej vyšetruje. Polícia upozorňuje cyklistov, aby v žiadnom prípade nesadali na cesty vo večerných a nočných hodinách bez dostatočného osvetlenia a bez reflexných prvkov. Chodci aj cyklisti sú na cestách pre vodičov bez nich neviditeľní a doslova ide o život," ukončila Linkešová.