Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Nitrania zorganizovali verejnú zbierku pre obyvateľov Srbska

Množstvo plienok, hygienických prostriedkov, obuvi, konzervovaných potravín, matracov, prikrývok, paplónov, bielizne, dezinfekčných prostriedkov i oblečenia darovali Nitrania obyvateľom Srbska, ktorých zasiahli ničivé povodne. Do humanitárnej verejnej zbierky, ktorá sa 27. mája 2014 skončila v Nitre, sa zapojil Zbor dobrovoľníkov Maltézskeho rádu v spolupráci s vedením mesta Nitra, s nitrianskym Gymnáziom na Párovskej ulici a srbskými Slovákmi žijúcimi a študujúcimi v Nitre. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Srbský veľvyslanec poďakoval za pomoc, ktorú v týchto chvíľach v zaplavenom Srbsku ľudia potrebujú.

Nitra 27. mája (TASR) – Množstvo plienok, hygienických prostriedkov, obuvi, konzervovaných potravín, matracov, prikrývok, paplónov, bielizne, dezinfekčných prostriedkov i oblečenia darovali Nitrania obyvateľom Srbska, ktorých zasiahli ničivé povodne. Do humanitárnej verejnej zbierky, ktorá sa dnes skončila v Nitre, sa zapojil Zbor dobrovoľníkov Maltézskeho rádu v spolupráci s vedením mesta Nitra, s nitrianskym Gymnáziom na Párovskej ulici a srbskými Slovákmi žijúcimi a študujúcimi v Nitre.

„Zbierka sa uskutočnila na žiadosť Veľvyslanectva Srbskej republiky v SR. Dnes sme všetky veci oficiálne odovzdali mimoriadnemu a splnomocnenému veľvyslancovi Srbskej republiky v SR Sani Dermakuovi,“ informoval Tibor Ujlacký, hovorca Maltézskeho rádu, ktorý daroval 1580 litrov balenej minerálnej vody.

Veľvyslanec v mene srbského ľudu poďakoval za pomoc a vyzdvihol aktivitu, ktorá v krátkom čase zmobilizovala ľudí k pomoci tým, ktorí ju v týchto chvíľach v zaplavenom Srbsku potrebujú, ako výraz priateľstva a súcitu. „Všetky vyzbierané veci budú prevezené do postihnutých oblastí v Srbsku, pričom pri nakládke kamióna pomoc poskytnú aj bohoslovci nitrianskeho seminára sv. Gorazda,“ informoval Ujlacký.