Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Poplach v Štúrove: Z vagóna uniká kyselina

Hasiči zo Štúrova, Nových Zámkov a Nitry zasahujú momentálne pri úniku chemikálie z vagóna na štúrovskej železničnej stanici. Na mieste je 15 hasičov s piatimi kusmi techniky. Podľa slov hovorcu Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Nitre Michala Vargu došlo v sústave vagónov k úniku kyseliny dusičnej. Foto: TASR - HaZZ v Nitre

Na mieste je 15 hasičov s piatimi kusmi techniky.

Štúrovo 28. augusta (TASR) – Hasiči zo Štúrova, Nových Zámkov a Nitry zasahujú momentálne pri úniku chemikálie z vagóna na štúrovskej železničnej stanici. Na mieste je 15 hasičov s piatimi kusmi techniky.

Podľa slov hovorcu Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Nitre Michala Vargu došlo v sústave vagónov k úniku kyseliny dusičnej. "Bolo nutné odpojiť elektrinu na trati. Po presune vagóna na vedľajšiu koľaj však už bola železničná doprava obnovená," uviedol Varga.

Ako doplnil, pri úniku kyseliny nikto neutrpel zranenie a neboli spôsobené ani žiadne väčšie škody. "Išlo o technickú poruchu na vagóne, bola lokalizovaná a momentálne prebiehajú práce na zamedzení ďalšieho úniku chemikálie," dodal Varga.