Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

UKF bude v novom akademickom roku navštevovať takmer 8000 študentov

Ilustračná fotografia. Foto: TASR - Henrich Mišovič

V novom akademickom roku pribudli na UKF aj noví docenti a profesori.


Nitra 20. septembra (TASR) – Na Univerzite Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre sa začal tento týždeň nový akademický rok. Vo všetkých formách a stupňoch štúdia bude UKF navštevovať 7989 študentov, z ktorých bude 6299 študovať v dennej a 1690 v externej forme.

Do prvých ročníkov v bakalárskom stupni nastupuje 2047 študentov. "Oproti minulému akademickému roku sa zvýšil počet prihlásených na niektoré študijné programy. Ide napríklad o predškolskú a elementárnu pedagogiku a regionálny cestovný ruch. S týmto počtom študentov si univerzita udržuje šieste miesto v celoslovenskom meradle. Je hlavne potešiteľné, že sa nám podarilo zastaviť negatívny trend v počte zapísaných študentov," uviedla Jana Krajčovičová z UKF.

Ako doplnila, v novom akademickom roku pribudli na UKF aj noví docenti a profesori. Rektor UKF Ľubomír Zelenický po úspešnom ukončení habilitačného konania udelil titul docent piatim vedeckým a pedagogickým zamestnancom. Ďalší z pracovníkov UKF získal titul docent na Pedagogickej fakulte Prešovskej univerzity.

"Po úspešnom ukončení vymenúvacieho konania prezident SR Andrej Kiska vymenoval za profesorov pracovníčku katedry masmediálnej komunikácie a reklamy Katarínu Fichnovú a Dagmar Markovú z katedry všeobecnej a aplikovanej etiky,"
povedala Krajčovičová.