Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Cieľom Uličky remesiel bola popularizácia zodpovedného životného štýlu

Ilustračná snímka Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Akcia sa konala v obci Brhlovce v okrese Levice.

Brhlovce 18. septembra (TASR) - Popularizácia zodpovedného životného štýlu v kontexte s remeselnou činnosťou a produkciou čistých potravín bolo cieľom podujatia s názvom Ulička remesiel 1., ktoré sa konalo v nedeľu 17. septembra v obci Brhlovce v okrese Levice v pamiatkovej rezervácii ľudovej architektúry Skalné obydlia Brhlovce.

Ako TASR informoval spoluorganizátor podujatia Miroslav Sedlák z občianskeho združenia (OZ) Nový dvor, ktoré podujatie organizovalo v spolupráci s obcou Brhlovce a Tekovským múzeom v Leviciach, pri usporiadaní akcie sa inšpirovali atmosférou z konca 19. a začiatku 20. storočia. "V tom čase boli jarmoky a trhy na vidieku základom spoločenského života. Ulička remesiel sa v Brhlovciach údajne voľakedy naozaj organizovala, aj to bolo pre naše OZ signálom niečo takéto zorganizovať po piatich rokoch jeho fungovania," povedal Sedlák.

Organizátori upriamili pozornosť aj na účinkovanie remesiel súvisiacich s obnovou, teda stavebných remesiel. "Okrem predajcov tu boli výrobcovia hlinených a vápenných omietok či kamenári, celkovo tu bolo približne 40 stánkov. Podujatie sme organizovali aj pri príležitosti obecných hodových slávností. Našou ambíciou je, aby sa Ulička remesiel stala tradíciou," ukončil spoluorganizátor podujatia.