Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Nitriansky kraj

V Zlatých Moravciach predstavia tvorbu výtvarníčky K. Gálikovej

Erb mesta Zlaté Moravce Foto: Heraldický register

Amatérska výtvarníčka Katarína Gáliková žije a tvorí v Machulinciach. Výtvarnej tvorbe, ktorá je jej koníčkom popri zamestnaní, sa venuje od roku 2000.

Zlaté Moravce 15. júla (TASR) - Obrazy amatérskej výtvarníčky Kataríny Gálikovej predstaví pobočka Ponitrianskeho múzea, Mestské múzeum v Zlatých Moravciach. „Obrazy výtvarníčky sú nielen súčasťou súkromných zbierok doma i v zahraničí, ale už niekoľko rokov sú aj súčasťou ďakovných omší za úrodu v miestnom chráme,“ povedala hovorkyňa múzea Ľubica Packová – Zahradárová. Výstava Maľujem, čo milujem bude pre verejnosť sprístupnená od 17. júla do 13. septembra tohto roka.

Amatérska výtvarníčka Katarína Gáliková žije a tvorí v Machulinciach. Výtvarnej tvorbe, ktorá je jej koníčkom popri zamestnaní, sa venuje od roku 2000. Zo začiatku tvorila obrazy vysypávaním múkou, korením, sušenými kvetmi. „Keďže tieto obrazy neboli trvácne, prešla na techniku sypania pieskom, ktorá je dobre zafixovaná. Neskôr sa začala venovať maľbe olejom na plátno,“ povedala Packová - Zahradárová.

V súčasnosti výtvarníčka pri svojej tvorbe používa rôzne techniky, najčastejšie využíva štetec a špachtľu, čím vzniká 3D efekt. Maľuje obrazy s rôznou tematikou a inšpiráciu nachádza predovšetkým v prírode.